Ingrediente
1 peste afumat (hering sau macrou), 5-7 cartofi rosii, 2 cepe mari, 150-200 gr. masline fara samburi, 100-150 gr. cascaval afumat, 100-150 gr. sunca afumata, 2-3 oua, 3-4 rosii, 1 legatura patrunjel, 1 lamaie, 400 gr. maioneza, sare si piper
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
19 voturi
Mod de preparare
Se toaca ceapa solzi, se taie maslinele pe din doua, cascavalul cubulete, se taie sunca, ouale in 4 si se pun toate intr-un castron mai mare. Se taie patrunjelul marunt, iar jumatate din cantitate se adauga in castron.
Se curata pestele de piele si oase, se farama bine cu furculita si impreuna cu cartofii bine raciti se adauga celorlalte ingrediente. Se pune si maioneza, sare, piper si zeama de lamaie, dupa gust si se amesteca usor pana la omogenizare.
Se curata rosile de pielita si se taie cubulete dupa care se adauga deasupra compozitiei impreuna cu patrunjelul ramas.
Inainte de a se servi, se pune cel putin o ora la frigider la racit.
Se pot folosi aceste ingrediente sau altele in functie de imaginatia bucatarului.
Salata are mare succes ca garnitura la fripturile de gratar sau simpla la cina.
Va dorim pofta buna !