Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Salata de pui cu maioneza

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui, fara piele si os
  • 4 morcovi
  • 2 buc pastarnac
  • 1 radacina ptrunjel
  • 1 borcan de 800 g cu castraveciori in otet
  • cca 15 cartofi potrivit de mari
  • sare
  • piper
  • maioneza:
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • 1 galbenus crud
  • un praf de sare
  • cca 300 g ulei
  • 2-3 linguri de mustar (dulce sau iute, dupa preferinta)

Mod de preparare

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita usor, ii scurgem de apa, ii clatim cu apa rece si ii lasam sa se raceasca bine.

Pieptul se pune la fiert cu radacinoasele curatate de coaja, dar lasate intregi si un praf de sare.

Cand au fiert, se scurg si se lasa sa se raceasca bine.

Pregatim maioneza din cele 2 galbenusuri, un praf de sare si uleiul turnat cate putin. Cand maioneza este bine legata si sta teapana, se adauga, dupa gust, si mustar.

Se curata cartofii de coaja, apoi ii taiem in cubulete mici, la fel procedam si cu pieptul de pui si radacinoasele.

Castraveciorii se curata de coaja (eu i-am lasat cu coaja), apoi se taie cubulete mici si se pun in sita, presand cu mana, pana se scurge tot sucul de saramura si otet. Se amesteca toate ingredientele cu un praf de sare si piper (eu am adaugat si ierburi aromatice uscate), se adauga si maioneza si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizarea perfecta a ingredientelor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise