Salata de sfecla pentru iarna

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Salata de sfecla pentru iarna

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 720:
  • aprox 700 gr sfecla
  • o cana jumatate de apa
  • o lingurita de chimen
  • jumatate de radacina de hrean
  • jumatate de lingura de sare
  • jumatate de lingura de zahar
  • piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • cateva linguri de vin rosu
  • 2 linguri otet din vin

Mod de preparare

Sfecla se spala bine de pamant, se pune la fiert in apa deja calda de preferinta, dupa care se scoate din apa, si se lasa la racit. Apoi, se curata de coaja, si se taie in cubulete sau felii. Nu recomand sa fie data pe razatoare, intrucat lichidul care urmeaza a fi turnat nu reuseste sa se infiltreze printre sfecla taiata astfel, asadar ea nu va sta in lichid, deci se va strica.

Dupa ce ati taiat sfecla, incepeti sa o asezati in borcane, dar in prealabil puneti cantitatea de apa la fiert, impreuna cu otetul, sarea, zaharul, foile de dafin, piperul boabe si vinul.

Dupa ce ati asezat sfecla in borcane, puneti si chimenul si hreanul. Atunci cand lichidul respectiv fierbe, turnati peste sfecla si puneti repede capacul. Daca aveti de gand sa pastrati borcanele pentru mai mult timp, pasteorizat-le neaparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise