Ingrediente
2 kg sfecla rosie, 100 g chimin, 100 ml otet, 1 buc hrean marisoara, sare, 50 g zahar, 1,5 l apa
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
39 voturi
Mod de preparare
Dupa ce e fiarta bine, am strecurat-o si am pus-o pe o tava sa se raceasca putin.Se curata de coaja si se taie marunt , felii foarte subtiri.
Hreanul se curata, se taie bucati , apoi se macina cu masina de carne.Adaugam hreanul peste sfecla si amestecam bine.
Punem la fiert apa cu sarea dupa gust, cu zaharul si la sfarsit otetul. Chimenul il pinem la fiert separat intr-o cana cu apa si il lasam sa fiarba 5 minute. Amestecam apoi apa cu chimenul fiert si asa fierbinte il punem peste sfecla.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca daca vreti sa consumati salata in perioada urmatoare.Daca vreti sa o puneti pentru iarna, se pune asa calda in borcane , le punem capacele si apoi le asezam intr-o cratita in care am asezat prosoape. Adaugam apa si lasam borcanele cu sfecla sa fiarba cam 20 minute. Le punem in pat cald( paturi) pina adoua zi cand se racesc, apoi le punem in camara.
Borcanele care vor fi consumate in perioada imediat urmatoare se pastreaza in frigider.
Pofta mare !
EDMEIA (Maestru bucatar) , 17 iulie 2010
Si eu fac mereu. E excelenta!
constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
E foarte buna .
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010
Foarte buna.
camelia grosu , 21 februarie 2010
Mai sa fie, dar la oala de presiune nu mi-a trecut prin cap s-o pun! Cap sec ce sunt.
violette (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010
E tare buna, mea preferata mea!
Alice85 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010
Foarte buna rebuie sa fie.......si ce hrean mare!!!!!!!!!!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010
Buna, buna! Mie imi place mai mult coapta in cuptor! Isi pastreaza culoarea ;iparca e mai dulce!