autor:

narcisa costea

» » , Conserve si muraturi, Salate diverse

Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 octombrie 2015

Ingrediente
5kg sfecla rosie, 3kg gogosari, 2 kg ceapa, 1l otet, 2l apa, 2linguri miere de albine, 3 lg zahar, 1lg sare, 1/2l ulei, cate 1 lg de piper boabe,mustar boabe, 4-5 boabe enibahar, 4 frunze foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se curata gogosarii si se taie pestisori cat mai subtiri. Ceapa se taie julien foarte subtire iar sfecla se taie si ea pestisori. Separat facem baitul din apa otet, ulei si restul de condimente si mirodenii, pe care il punem la fiert.

Cand clocoteste trecem prin el ceapa, pana se inmoaie, gogosarii pana isi schimba culoarea si sfecla pana incepe apa a clocoti.

Amestecam toate foarte bine untr-un vas mare si umplem borcanele, batucind usor, iar deasupra completam cu baitul ramas inca fierbinte. Rasturnam borcanele pe capac si le bagam sub paturi pana a 2a zi.

Se serveste dupa o saptamana!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata simpla de primavara

Salata simpla de primavara

Se spala frunzele de salata, se scutura bine de apa si se toaca fasiute subtiri. Se curata ceapa

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate diverse
Salata de telina

Salata de telina

Se dau pe razatoarea mare telina si merele, dupa care se pun intr-un bol, se condimenteaza cu sare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    popescu elena , 17 octombrie 2017

    am sa o fac si eu si apoi voi comenta

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2015

    Prefer separat.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 5kg sfecla rosie
  • 3kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1l otet
  • 2l apa
  • 2linguri miere de albine
  • 3 lg zahar
  • 1lg sare
  • 1/2l ulei
  • cate 1 lg de piper boabe,mustar boabe
  • 4-5 boabe enibahar
  • 4 frunze foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

349 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

50 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume

popescu elena

am sa o fac si eu si apoi voi comenta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata cu dovlecei la gratar si ton Salata cu dovlecei la gratar si ton

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de boeuf falsa, cu pleurotus Salata de boeuf falsa, cu pleurotus

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Morcovii se curăță și se pun

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Aperitive
Poienita cu ciuperci