Ingrediente
250 g surimi, o ceapa, 3 catei de usturoi, 8 masline, 100 g ciuperci conservate sau proaspete, 4 rosii, o lingura ketchup dulce, 4-5 linguri cu ulei de masline, jum lingurita chimen pisat, 1 g sofran, sare,piper, o lingura frunze de telina tocata, zeama de la o jumatate de lamaie, 200 ml vin alb
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
6 voturi
Mod de preparare
Ceapa si usturoiul se curata,se spala,apoi ceapa se taie fideluta sau cubulete,usturoiul se taie feliute ,se inabusa impreuna in uleiul de masline si se stropesc din cand in cand cu cate putin vin.Se adauga maslinele tocate ,ciupercile taiate marunt, chimenul, piperul,sofranul si se mai calesc cateva minute,apoi se pun rosiile oparite, curatate de pielita si taiate felii,o lingura de ketchup dulce si se da in cateva clocote.Cand totul este fiert se adauga cubuletele de surimi,se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cca 5 minute,se adauga telina tocata,zeama de lamaie,se sareaza si se condimenteaza dupa gust...
Se serveste rece cu paine prajita sau crochete cu cascaval...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010
Felicitari Valentina! Imi plac foarte mult surimi.Am sa fac si eu
valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Multumesc Silvia...Imi place cum a iesit si o recomand cu drag...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Multumesc mult Mariana...Este tare gustoasa,pana acum nu foloseam rosii,dar am incercat si a iesit super ok...Nu ma fac de rusine...Pupici...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
O reteta interesanta.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
O reţetă interesanta! Cred că e foarte gustoasă!