autor:

silviana maftei

» » Salate

salata de vinete

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
2 vinete, 1 cescuta ulei, 1 felie lamaie, sare, ceapa obtional

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

vinetele se coc la flacara deschisa
se cojesc se pun la scurs
se toaca
se rastoarna intr-un castron,se pune sucul de lamaie, sare,se freaca cu o lingura de lemn punind uleiul treptat
se poate adauga si ceapa tocata marunt sau se poate servi fara depinde de gustul fiecaruia
Daca ti-a placut reteta noastra "salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de vinete cu rosii si usturoi

Salata de vinete cu rosii si usturoi

Vinetele le coacem fie intr-o tava in cuptor, fie pe o tabla pe ochiul aragazului. Le coacem bine

3 voturi    0 comentarii
30 min
Salate reci
Salata de vinete cu usturoi copt

Salata de vinete cu usturoi copt

Am vazut mai demult la Adi Hadean, acest tip de salata si m-a tentat, asa ca am incercat-o si eu

18 voturi    9 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    foarte bune si eu fac...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Foarte buna salata de vinete.Si eu adaug uneori ardei copti. E farte gustasa.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Nu cred ca este cineva caruia sa nu-i placa ! Eu adaug si doi ardei copti in salata si ii toc marunt.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      foarte buna si eu prepar aceasta salata gustoasa

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Eu fac maioneza la salata de vinete.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      n-am pus pana acum zeama de lamaie la vinete,probabil ca e folosita pentru a deschide la culoare vinetele.

    • Fara foto

      mama , 27 iulie 2008

      Pentru ca salata de vinete sa aiba un gust dulceag si o culoare deschisa adauga 3 linguri de lapte fiert rece, 1 galbenus de ou crud, 2 linguri de zeama de mujdei de usturoi si un varf de cutit de zahar pudra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

85 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

68 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

foarte bune si eu fac...

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

6 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de cartofi cu conopida