Salata de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de vinete

Ingrediente

  • cam 300g vinete coapte(eu le-am avut din congelator)
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mica data pe razatoare sau tocata foarte marunt
  • Pt maioneza:un galbenus fiert
  • un galbenus crud
  • 2-3 lingurite mustar
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Daca nu aveti vinete coapte,le puteti coace pe o tabla,pe aragaz,intorcandu-le pe toate partile.

Dupa ce s-au copt,se pun intr-un castron,le presarati cu sare din abundenta si le acoperiti cu un prosop,ca sa se curete mai usor de coaja.

Le lasati asa cam jumate de ora.Apoi vinetele se curata de coaja si se lasa la scurs.

Se toaca vinetele,apoi se bat cu mixerul.

Maioneza se prepara astfel:galbenusul fiert(si racit) se piseaza cu o furculita,se pune si cel crud.

Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.

Apoi se pune si mustarul,dupa care se toarna putin cate putin ulei.

Cel mai bine e sa se mixeze cu mixerul,dar intr-o singura directie,pt a evita taierea maionezei.

Se potriveste gustul de sare si optional se pot pune si cateva picaturi de suc de lamaie.

Maioneza se incorporeaza in vinetele tocate si amestecate cu ceapa si se amesteca bine pana la omogenizare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise