Vinetele se spala si se coc pe flacara sau pe tabla.rasucindu-le pe toate partile. Se lasa apoi putin la racit si se curata. Se taie cotorul, apoi vanata se taie pe lungime si cu ajutorul unei linguri se aduna tot miezul. Miezul se pune intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs 2-3 ore.Intre timp spalam si curatam dovlecii,se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.Desii se spune ca cel mai bine se fac cu tocatorul de lemn,eu le fac la robot,ies mai pufoase. Punem vinetele,ceapa si dovleceii impreuna in vasul robotului si adaugam treptat uleiul, apoi le potrivim de sare. Se serveste rece cu salata de rosii,ori se poate aduga maioneza dupa preferinta.
Se spune ca salata de vinete pregatita cu dovlecei este mai putin grea pentru ficat.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii