autor:

burdulea maria elena

» » Salate

Salata cu maioneza din vinete cu coaja alba

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
2 kg de vinete cu coaja alba, 1 galbenus de ou crud, 150 ml ulei, 1 ceapa alba, sare.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

De multa vreme aveam curiozitatea de a incerca gustul acestui soi de vinete cu coaja alba. Dupa ce sunt coapte si curatate de coaja, nu se mai deosebesc de surorile lor cu coaja inchisa la culoare. Mie mi se par la fel la gust, deosebirea pe care eu am remarcat-o este ca cele albe au parca samburii mai mici si sunt mai carnoase, au mai multa pulpa. Mie mi-au placut, am sa mai cumpar.
Vinetele se coc pe aragaz, se curata de coaja, se lasa putin la scurs, se toaca marunt. Punem vinetele intrun vas de plastic, adaugam galbenusul de ou crud si cu mixerul mixam bine, adaugam din cand in cand ulei, pana obtinem o pasta cremoasa. De multa vreme, cand vreau sa gatesc vinete cu maioneza, nu mai prepar separat maioneza ci peste vinete adaug galbenusul de ou, apoi mixez totul impreuna, pana la terminarea uleiului. Potrivim de sare, razuim ceapa pe razatoarea cu gauri mici, amestecam bine toata compozitia. Servim vinetele intinse pe paine, caldute sau reci, cu rosii si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu maioneza din vinete cu coaja alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu carne pui

Salata cu carne pui

Dupa ce legumele si carnea au fiert in supa de pui se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca

105 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Salata dietetica

Salata dietetica

Se fierbe orezul si mazarea. Dupa ce s-au racit, se amesteca, se asezoneaza cu sare (dupa preferinta).

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Aurelia Huean. , 20 septembrie 2018

    Aș vrea și alte retete!

  • Metzger Alice , 30 iulie 2013

    Daca i-as the asa ceva, sotul meu mi-ar arunca-o in cap! E totalmente NESANATOS.Vinetele inghit o gramada de ulei, maioneza la fel, iar ceapa tocata pe razatoare isi pierde tot sucul delicios.Iach!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Eugen, ma bucur daca cineva preia ideea si usureaza munca prin bucatarie.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      cred ca pt multi, pontul tau cu maioneza, e o noutate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

      Delicioasa reteta ta,iar prezentarea este pe masura...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Asa cum am scris sunt bune, fetelor. Silvia sa stii ca are mai putini samburi si mai mici ca la celelalte pe care le cunoastem noi, iar la pret nu e nicio diferenta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Chiar,nici eu nu am vazut inca vinete albe,rozalii sau pestrite am vazut.Vad ca arata bine,daca gasesc o sa le incerc si eu.Doar cu semintele nu ma prea impac eu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Mariela, eu nici n-am vazut vinete albe, sau le-am vazut dar nu le-am bagat in seama. hahahaha Foarte bine arata! Vorba Ramonei, vreau si eu o feliuta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Ce bine aratã!!!vreau si eu :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de vinete cu coaja alba
  • 1 galbenus de ou crud
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapa alba
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Aurelia Huean.

Aș vrea și alte retete!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

8 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata orientala de vara