Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le lasam cateva minute sa se mai raceasca apoi le curatam sub jet de apa rece. Le punem la scurs intr-o sita, timp in care preparam maioneza. Curatam telina, o spalam, o taiem in cubulete si o punem la fiert in apa cu putina sare. Cand se inmoaie o surgem si o lasam la racit.
O trecem prin blender, sau pur si simplu o pasam cu furculita, adaugam mustarul, usturoiul curatat si presat, putina sare si incepem sa mixam, picurand ulei putin cate putin pana obtinem consistenta dorita.
Tocam ceapa solzisori mici, punem vinetele scurse peste ea si baten cu tocatorul de vinete pana se maruntesc vinelele bine, apoi amestecam cu maioneza si potrivim de sare.
Servim cu paine prajita si felii de rosii deasupra.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii