Vinetele se spala,se curata,se taie felii(de cca 1,5 cm grosime);feliile se presara cu sare si se lasa cam 20 minute.Apoi,se spala,se usuca,se prajesc;in acelasi ulei,se prajeste si ardeiul iute..Vinetele si ardeiul iute se pun,apoi,pe un servetel absorbant.
Pe urma se prajesc rosiile,asa:intr-o tigaiese pune uleiul de masline(cele 2 linguri),apoi se pun rosiile,taiate in jumatate,cu coaja,cu gura-n jos.
Se lasa pe foc,acoperite,pina se prajesc pe o parte(si se inmoaie);cind sint moi,li se scoate coaja(nu se ia tigaia de pe foc),apoi se intorc;de-acum,rosiile se prajesc neacoperite,pina cind nu mai au zeama.
Usturoiul,crud,se bate;se bat,apoi,vinetele(prajite),
ardeiul iute(prajit,fara coaja si seminte);pe urma se bat rosiile.
Pe urma,totul se amesteca(rosiile se pun impreuna cu uleiul in care au fost prajite);se potriveste de sare.
Se serveste rece,pe piine(ca salata de vinete coapte).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii