Ingrediente
3 vinete, 1 ardei gras rosu mare, o ceapa alba/ rosie/ sau ceapa verde, sare, Pentru maioneza:, un galbenus fiert, un galbenus crud, 150ml ulei sau in functie de cat de multa maioneza vreti sa va iasa, o lingura de mustar, jumatate de zeama de la o lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
12 voturi
Mod de preparare
Dupa ce le decojim le lasam sa se scurga de zeama intr-o strecuratoare, in acelasi timp se si racesc.
Cat se scurg vinetele si ardeiul, ne ocupam de maioneza: Galbenusul fiert il maruntim cu dosul unei linguri, peste acesta punem galbenusul crud si amestecam usor pana omogenizam bine ambele galbenusuri. Turnam putin cate putin din ulei si mixam usor, daca aveti impresia ca se taie puneti zeama de lamaie pentru a o lega la loc, la sfarsit puneti mustarul si mai mixati putin. Apoi o bagam la frigider pana terminam cu celelalte ingrediente.
Ceapa o taiem marunt, iar vinetele si ardeiul le tocam, eu le-am dat prin masina de tocat. Daca au mai lasat apa le mai punem cateva minute in strecuratoare(asa maruntite).
Intr-un bol punem vinetele si ardeiul tocate, peste punem si ceapa, maioneza si potrivim de sare. Amestecam totul pana omogenizam bine toate ingredientele.
Dam salata la frigider pana in momentul servirii. Noi am servit pe felii de paine alaturi de rosii cherry.
Pofta buna!