Ingrediente
-500 grame cartofi noi, -4-5 fire de ceapa verde, -1 cana de masline negre, -1 ou, -200 grame ulei de porumb, -sare dupa gust, -1 lingurita de mustar, -piper proaspat macinat dupa gust, -cateva fire de menta verde, -2-3 lingurite suc de lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Ceapa verde si frunza de menta verde se taie marunt.
Maslinelor li se scot samburii si se taie in sferturi; maslinele sunt conservate de mine acasa si li se scot cu usurinta samburii.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/masline-negre-conservate-in-saramura-si-ulei-de-masline.html
Se face o maioneza din galbenusul de ou, ulei, mustar si sare dupa gust; adaugam suc de lamaie in functie de cat de acrisoara dorim sa fie salata.
Cartofii mai marisori se taie in jumatati si cei mai mici se lasa intregi.
Intr-un bol se amesteca cu grija cartofii si restul ingredientelor.
Se pun pe un platou si se decoreaza dupa gust.
Pofta buna!