Ingrediente
Ingrediente pentru 3 portii, - salata verde - 0.350 kg, - cascaval - 0.200 kg, - branza telemea - 0.200 kg, - sunca presata - 0.200 kg, - pastrama pui - 0.200 kg, - rosii - 0.240 kg, - ardei gras - 0.160 kg, - masline - 0.200 kg, - castraveti - 0.200 kg, - sos vinaigrette
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
34 voturi
Mod de preparare
Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau bol). Cascavalul, branza, pastrama si sunca presata se taie in bastonase potrivite ca grosime. Rosiile si castravetii se feliaza. Ardeiul gras se taie julienne.
SE face sosul vinaigrette astfel: intr-un bol se pune putin mustar dulce, apoi sare si putin otet( sau suc de lamaie ). Se amesteca. Se toarna apoi ulei de masline, in fir subtire ( ca la maioneza) si se amesteca continuu.Se mai potriveste gustul cu sare, daca e nevoie. La sfarsit se pune in sos verdeata tocata.
Legumele si celelalte ingrediente se aseaza peste motul de salata verde, cat mai estetic. Salata se stropeste cu sos.
Marian (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011
interesant
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010
Delicioasa si apetisanta!*****
constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Imi place !
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Foarte buna salata sefului,stie seful tau, ce este bun.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Stie sefu ce stie, arata bine.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Imi place mult de tot, e tare apetisanta.
costy1969 (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009
am sa incerc sa o fac,prima data o consum eu si daca e ok,ii dau sefului la pachet,ca la servici nu am sanse.felicitari.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Felicitari, arata foarte bine, e frumos asezata pe platou.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009
Arata foarte bine! Imi place!
Crystyna (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009
Arata f. bine. Felicitari!!!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 mai 2009
Pe fundul farfuriei se vede salata.E doar un suport. Oricum, arata foarte bine.Seful va fi incantat cu siguranta
Dorina (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009
Unde sa fie salata verde? Pe mijlocul platoului, se vede, daca vrei, bineinteles.Imi place reteta ta, Valentin.
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2009
Unde se afla in farfurie salata verde (este in retetar).
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009
Arata foarte bine.Imi place felul in care ai aranjat-o pe farfurie.