15369
retete

Alte sectiuni
  • Icre de fasole

    Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora. Dupa aceea,

    0 comentarii

  • Salata de mei cu legume coapte

    Legumele se spala, se curata si se taie bucati potrivite. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pun cateva fire de cimbru, sare grunjoasa de mare, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de

    0 comentarii

  • Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

    O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un

    0 comentarii

  • Salata cu tofu

    Verdeturile le spalam bine . Salata romana o rupem cu mana , iar de la varza kalettes rupem frunzele ofilite. Apio il taiem in bucati mai mici . Intr-un wok sau o tigaie punem 2 linguri ulei si cand este incins calim apio si varza kalettes pana se inmoaie

    0 comentarii

  • Salata de spanac, valeriana cu mozzarella si portocala

    Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare. Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc. Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana,

    0 comentarii

  • Salata de rucola cu portocale

    Rucola curatata,spalata,se pune in castron apoi se adauga,felii de portocale curatate de coaja si pielita,felii de pulpa de avocado,felii de oua fierte,pieptul taiat julien,cubulete de branza,miez de nuca taiat cu cutitul,putina sare(nu exagerati,pentru

    0 comentarii

  • Salata de fasole alba cu masline

    Fasolea alba se fierbe schimndu-se 3-4 ape. In ultima apa se pune si sare. Dupa ce a feirt se scurge si se adauga ulei. Ceapa se taie felii, se sareaza, se lasa sa stea o ora se stoarce, se scurge si se adauga fasolea impurena cu uleiul, otelul, piperul,

    0 comentarii

  • Salata de boeuf

    Pieptul si legumele curatate,spalate se pun la fiert intr-o oala cu 4linguri sare(nu va speriati,nu vor fi sarate)iar dupa ce au fiert si racit,se taie totul in cubulete mici;se adauga castravetii de asemenea taiati marunt si storsi de zeama,piper si sare

    0 comentarii

  • Salata de rosii, branza si cimbru

    Spalam rosiile si le feliem. Eu am avut rosii de gradina , bio, de la Verde Bun , de vreo 3 feluri: galbene, rosii si grena. Taiem cubulete branza, presaram cimbru si ulei de masline. Condimentam dupa gust, amestecam putin si savuram.

    0 comentarii

  • SALATA DE VINETE DIETETICA

    Spalam bine legumele. Curatam dovleceii de coaja, ii taiem pe jumatate si daca au samburi mari, scoatem acea parte din mijloc afara, apoi ii taiem in bucati potrivite si ii lasam intr-o sita, presarati cu sare, sa stea pana isi lasa o cantitate apreciabila

    0 comentarii

  • Salata de boeuf-fara carne

    Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Mazarea(daca este cruda) se pune la fiert. Eu am avut la borcan cu morcovi. Castravetii murati se taie cubulete. Cat timp legumele fierb, preparam maioneza(1 galbenus, 1 lingura mustar,sare,

    0 comentarii

  • SALATĂ À LA RUSSE

    Cartofii si morcovii se fierb in apa cu sare, apoi se lasa la racit si se taie cuburi mici. Mazarea se scurge din conserva. Cartofi se amesteca cu morcovii, mazarea, piperul macinat, mustarul, patrunjelul verde tocat marunt, 300 g de maioneza si sare. Se

    1 comentariu

  • Salata de fasole galbena cu maioneza

    Curatam pastaile de fasole si le spalam. Intr-o oala punem apa si un praf de sare si cand incepe sa fiarba, punem pastaile. Dupa ce s-au fiert, scurgem apa si le punem intr-o strecuratoare la scurs si le lasam sa se raceasca. Cand se racesc le taiem bucatele

    0 comentarii

  • Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi

    Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici; Puneti-i la fiert in apa cu sare. In momentul in care au fiert lasati-i intr-o sita la scurs pentru cca 2 ore; Puneti-i apoi pe o hartie de copt, intr-o tava; Amestecati sare cu cimbru

    0 comentarii

  • Salata de paste reci

    Puneti pastele in apa fiarta cu sare si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet; Scoateti-le intr-o sita, stropiti-le cu apa rece ca sa le opriti procesul de gatire si adaugati putin ulei de masline pe deasupra ca sa evitati lipirea lor; Intr-un

    0 comentarii

  • Salata de fructe cu vin spumant

    Puneti vinul spumant pe foc (la foc mic) impreuna cu batoanele de scortisoara si lasati compozitia sa scada (vinul spumant va prinde aroma scortisoarei) – lasati apoi sa se raceasca; Curatati pepenii de samburi si taiati-i cubulete; Taiati capsunile

    1 comentariu

  • Salata cu ridiche alba si telemea

    Spalati, curatati si taiati fasii de ridiche alba cu ajutorul unui cutit economic (peeler); Adaugati ridichile in castron; Rupeti salata verde, amestecati-o cu ruccola si adaugati-le peste ridichi in castron; Radeti morcovii, iar rosiile taiati-le rondele

    0 comentarii

  • Salata cu gulie, ridichi si masline

    Taiati gulia si ridichile felii foarte subtiri; Cu un cutit economic (peeler) taiati fasii lungi de morcovi si castraveti; Taiati rosiile cherry in 4; Puneti ardeii la copt pe o plita – odata copti puneti folie de plastic deasupra lor si lasati-o

    0 comentarii

  • Salata cu dovlecei pane si sos tartar

    Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane; Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra; Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele; Amestecati faina cu boia; Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l

    0 comentarii

  • Salata de sfecla rosie

    Se fierbe sfecla rosie (in coaja) in apa cu sare. Dupa ce fierbe, se lasa la racit, se curata si se taie cuburi. Ceapa se taie julien si se caleste putin in ulei de masline. Se adauga sfecla taiata cubulete si se presara usturoiul pisat, sare si piper.

    1 comentariu

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.