15378
retete

Alte sectiuni
  • SALATĂ À LA RUSSE

    Cartofii si morcovii se fierb in apa cu sare, apoi se lasa la racit si se taie cuburi mici. Mazarea se scurge din conserva. Cartofi se amesteca cu morcovii, mazarea, piperul macinat, mustarul, patrunjelul verde tocat marunt, 300 g de maioneza si sare. Se

    1 comentariu

  • Salata de fasole galbena cu maioneza

    Curatam pastaile de fasole si le spalam. Intr-o oala punem apa si un praf de sare si cand incepe sa fiarba, punem pastaile. Dupa ce s-au fiert, scurgem apa si le punem intr-o strecuratoare la scurs si le lasam sa se raceasca. Cand se racesc le taiem bucatele

    0 comentarii

  • Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi

    Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici; Puneti-i la fiert in apa cu sare. In momentul in care au fiert lasati-i intr-o sita la scurs pentru cca 2 ore; Puneti-i apoi pe o hartie de copt, intr-o tava; Amestecati sare cu cimbru

    1 comentariu

  • Salata de paste reci

    Puneti pastele in apa fiarta cu sare si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet; Scoateti-le intr-o sita, stropiti-le cu apa rece ca sa le opriti procesul de gatire si adaugati putin ulei de masline pe deasupra ca sa evitati lipirea lor; Intr-un

    0 comentarii

  • Salata de fructe cu vin spumant

    Puneti vinul spumant pe foc (la foc mic) impreuna cu batoanele de scortisoara si lasati compozitia sa scada (vinul spumant va prinde aroma scortisoarei) – lasati apoi sa se raceasca; Curatati pepenii de samburi si taiati-i cubulete; Taiati capsunile

    1 comentariu

  • Salata cu ridiche alba si telemea

    Spalati, curatati si taiati fasii de ridiche alba cu ajutorul unui cutit economic (peeler); Adaugati ridichile in castron; Rupeti salata verde, amestecati-o cu ruccola si adaugati-le peste ridichi in castron; Radeti morcovii, iar rosiile taiati-le rondele

    0 comentarii

  • Salata cu gulie, ridichi si masline

    Taiati gulia si ridichile felii foarte subtiri; Cu un cutit economic (peeler) taiati fasii lungi de morcovi si castraveti; Taiati rosiile cherry in 4; Puneti ardeii la copt pe o plita – odata copti puneti folie de plastic deasupra lor si lasati-o

    0 comentarii

  • Salata cu dovlecei pane si sos tartar

    Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane; Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra; Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele; Amestecati faina cu boia; Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l

    0 comentarii

  • Salata de sfecla rosie

    Se fierbe sfecla rosie (in coaja) in apa cu sare. Dupa ce fierbe, se lasa la racit, se curata si se taie cuburi. Ceapa se taie julien si se caleste putin in ulei de masline. Se adauga sfecla taiata cubulete si se presara usturoiul pisat, sare si piper.

    1 comentariu

  • Salata de sfecla rosie si branza

    Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si sfecla cuburi de marimea dorita. Amestecam bine uleiul de masline cu boia,rozmarin, oregano,sare dupa gust si turnam peste cubuletele de branza si sfecla.

    0 comentarii

  • Salata de boeuf Bujor

    Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa inca 30 de minute adaugam si cartofii. Acestea vor fierbe in total aprox 1 ora si jumatate. Le lasam la racit aprox

    2 comentarii

  • Salata de vinete

    Vinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare. Cand s-au scurs bine, le-am pus intr-un castron si cu mixerul vertical le-am mixat adaugand 100 ml ulei, putin cate putin. Restul de ulei l-am pus intr-o

    0 comentarii

  • Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza

    -Se spală foarte bine spanacul, rucola, roșiile și se curăță sfecla. -O parte din frunzele de spanac se așează întregi în farfuria/ platoul de servit, formând un ”pat”, iar pe margine se aranjează alternativ roșiile

    2 comentarii

  • Salata de icre cu ceapa

    Am pus la fiert apa cu grisul si am amestecat cu telul pana cand grisul s-a dezlipit de pe marginile cratitei. Am dat deoparte craticioara si am lasat la racit. Am scos icrele din borcan si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt prea sarate

    4 comentarii

  • Salata de primavara cu oua de prepelita

    Se spală foarte bine frunzele de salată. Se vor usca sau le puteți scutura puțin pentru a înlătura apa. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente tăiate corespunzător, după care se asezonează cu zeama de la jumătate de lime, sare

    1 comentariu

  • Salată caldă de orez cu leurdă și porumb

    Am pus orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez este fiert când apa se evaporă complet. Între timp am sotat apio și arpagicul. Am adăugat leurda, mazărea, porumbul și peperoncino iar mai

    2 comentarii

  • Salata de boeuf pascala

    Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa inca 30 de minute adaugam si cartofii. Acestea vor fierbe in total aprox 1 ora si jumatate. Le lasam la racit aprox

    4 comentarii

  • Omleta cu unt si ceapa verde

    Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul. Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită căldurii vasului în care este preparată. Când ouăle

    0 comentarii

  • Salata de ridiche cu oua

    Intr-un bol mai adinc se amesteca ridichile taiate rondele si ceapa verde taiata marunt. Intre timp se fieb ouale, se racesc in apa rece, se curata si se taie bucati mici. Se adauga la ridiche si ceapa. Se adauga uleiul (smantana), se amesteca si se

    0 comentarii

  • Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

    -Mai întâi se pregătesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tăvi de brioșe. Se îmbracă cu câte 2-3 felii de bacon, astfel încât fiecare formă din cele 12 de pe dosul unei tăvi de brioșe să

    1 comentariu

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings