15369
retete

Alte sectiuni
  • Salata de sfecla rosie si branza

    Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si sfecla cuburi de marimea dorita. Amestecam bine uleiul de masline cu boia,rozmarin, oregano,sare dupa gust si turnam peste cubuletele de branza si sfecla.

    0 comentarii

  • Salata de boeuf Bujor

    Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa inca 30 de minute adaugam si cartofii. Acestea vor fierbe in total aprox 1 ora si jumatate. Le lasam la racit aprox

    2 comentarii

  • Salata de vinete

    Vinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare. Cand s-au scurs bine, le-am pus intr-un castron si cu mixerul vertical le-am mixat adaugand 100 ml ulei, putin cate putin. Restul de ulei l-am pus intr-o

    0 comentarii

  • Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza

    -Se spală foarte bine spanacul, rucola, roșiile și se curăță sfecla. -O parte din frunzele de spanac se așează întregi în farfuria/ platoul de servit, formând un ”pat”, iar pe margine se aranjează alternativ roșiile

    2 comentarii

  • Salata de icre cu ceapa

    Am pus la fiert apa cu grisul si am amestecat cu telul pana cand grisul s-a dezlipit de pe marginile cratitei. Am dat deoparte craticioara si am lasat la racit. Am scos icrele din borcan si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt prea sarate

    4 comentarii

  • Salata de primavara cu oua de prepelita

    Se spală foarte bine frunzele de salată. Se vor usca sau le puteți scutura puțin pentru a înlătura apa. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente tăiate corespunzător, după care se asezonează cu zeama de la jumătate de lime, sare

    1 comentariu

  • Salată caldă de orez cu leurdă și porumb

    Am pus orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez este fiert când apa se evaporă complet. Între timp am sotat apio și arpagicul. Am adăugat leurda, mazărea, porumbul și peperoncino iar mai

    2 comentarii

  • Salata de boeuf pascala

    Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa inca 30 de minute adaugam si cartofii. Acestea vor fierbe in total aprox 1 ora si jumatate. Le lasam la racit aprox

    3 comentarii

  • Omleta cu unt si ceapa verde

    Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul. Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită căldurii vasului în care este preparată. Când ouăle

    0 comentarii

  • Salata de ridiche cu oua

    Intr-un bol mai adinc se amesteca ridichile taiate rondele si ceapa verde taiata marunt. Intre timp se fieb ouale, se racesc in apa rece, se curata si se taie bucati mici. Se adauga la ridiche si ceapa. Se adauga uleiul (smantana), se amesteca si se

    0 comentarii

  • Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

    -Mai întâi se pregătesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tăvi de brioșe. Se îmbracă cu câte 2-3 felii de bacon, astfel încât fiecare formă din cele 12 de pe dosul unei tăvi de brioșe să

    1 comentariu

  • Salata de andive cu oua

    În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se taie în 4 pe lung. Se curăță, se spală

    0 comentarii

  • Salata de brocoli cu tofu

    Intr-o oala de aproximativ 2 litri punem brocoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi aldente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat , dar se va desface si va avea tendinta sa

    0 comentarii

  • Salata a la Russe de post

    Se curata morcovii, telina, cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Mazarea se pune si ea la fiert separat. Dupa ce sunt fierte, legumele se toaca cubulete si se pun intr-un vas . Se toaca marunt castravetii si gogosarii si se pun intr-o strecuratoare

    0 comentarii

  • Salata de post cu fasole rosie

    Dupa ce ati spalat si ati scurs nautul, fasolea si porumbul, le amestecati intr-un bol mare de salata. Taiati rosiile cubulete dupa ce le-ati scos interiorul cu semintele. Trebuie neaparat sa faceti aceasta operatiune ca sa nu fie prea multa zeama in salata

    0 comentarii

  • Salata orientala de post

    Spalam cartofii si ii punem sa fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem marunt rondele. Mararul il tocam si ridichile le feliem. Ceapa rosie o taiem julien, o punem intr-un bol maricel si punem putin ulei de masline aromat si

    2 comentarii

  • Salată de fasole albă

    Știu că postul este important pentru mulți dintre voi așa că am decis ca în această perioadă să vă sar în ajutor cu câteva idei de preparate potrivite pentru fiecare. Astăzi am ales fasolea albă ca ingredient principal. Cu

    1 comentariu

  • Omleta spaniola - Tortilla de patatas

    Curatam cartofii , ii spalam , apoi ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-un vas cu apa si putina sare si ii fierbem 5-10 minute, apoi rasturnam apa de pe ei. Curatam ceapa si o tocam dupa preferita.Radem casul si cascavalul, tot pe razatoarea

    2 comentarii

  • Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

    Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in coaja. Sfecla se poate folosi in stare cruda data pe razatoarea mare , fiarta sau coapta. Cruda sau prin coacere sfecla isi pastreaza calitatile nutritive. Se

    0 comentarii

  • Humus reţetă

    Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata de varianta proaspata. Boabe de naut prefierte se spala sub jet de apa rece si apoi se vor aduce la temperatura de fierbere

    2 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.