15379
retete

Alte sectiuni
  • Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

    -Mai întâi se pregătesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tăvi de brioșe. Se îmbracă cu câte 2-3 felii de bacon, astfel încât fiecare formă din cele 12 de pe dosul unei tăvi de brioșe să

    1 comentariu

  • Salata de andive cu oua

    În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se taie în 4 pe lung. Se curăță, se spală

    0 comentarii

  • Salata de brocoli cu tofu

    Intr-o oala de aproximativ 2 litri punem brocoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi aldente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat , dar se va desface si va avea tendinta sa

    0 comentarii

  • Salata a la Russe de post

    Se curata morcovii, telina, cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Mazarea se pune si ea la fiert separat. Dupa ce sunt fierte, legumele se toaca cubulete si se pun intr-un vas . Se toaca marunt castravetii si gogosarii si se pun intr-o strecuratoare

    0 comentarii

  • Salata de post cu fasole rosie

    Dupa ce ati spalat si ati scurs nautul, fasolea si porumbul, le amestecati intr-un bol mare de salata. Taiati rosiile cubulete dupa ce le-ati scos interiorul cu semintele. Trebuie neaparat sa faceti aceasta operatiune ca sa nu fie prea multa zeama in salata

    0 comentarii

  • Salata orientala de post

    Spalam cartofii si ii punem sa fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem marunt rondele. Mararul il tocam si ridichile le feliem. Ceapa rosie o taiem julien, o punem intr-un bol maricel si punem putin ulei de masline aromat si

    2 comentarii

  • Salată de fasole albă

    Știu că postul este important pentru mulți dintre voi așa că am decis ca în această perioadă să vă sar în ajutor cu câteva idei de preparate potrivite pentru fiecare. Astăzi am ales fasolea albă ca ingredient principal. Cu

    1 comentariu

  • Omleta spaniola - Tortilla de patatas

    Curatam cartofii , ii spalam , apoi ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-un vas cu apa si putina sare si ii fierbem 5-10 minute, apoi rasturnam apa de pe ei. Curatam ceapa si o tocam dupa preferita.Radem casul si cascavalul, tot pe razatoarea

    2 comentarii

  • Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

    Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in coaja. Sfecla se poate folosi in stare cruda data pe razatoarea mare , fiarta sau coapta. Cruda sau prin coacere sfecla isi pastreaza calitatile nutritive. Se

    0 comentarii

  • Humus reţetă

    Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata de varianta proaspata. Boabe de naut prefierte se spala sub jet de apa rece si apoi se vor aduce la temperatura de fierbere

    2 comentarii

  • Salată de fasole boabe albă

    -Salata se poate pregăti fie rapid, cu boabe de fasole din conservă, fie fasolea se poate pregăti și fierbe acasa: -Fasolea, care a stat la ”umflat” de cu o zi înainte, se pune la fiert cu apă rece (apa să acopere fasolea), iar

    0 comentarii

  • Salată de ciuperci și praz

    Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb 20 minute. Ciupercile fierte se lasă la răcit într-o sită, iar după răcire se taie în felii subțiri. Se curăță, se spală prazul

    2 comentarii

  • Salata de ardei copti

    Spălaţi ardeii, ii puneţi la copt pe gratar, plită, în cuptor; alegeţi dumneavoastră variant care vă place mai mult. Îi coaceţi pe toate părţile până se coace/desprinde pieliţa de pe ei. Îi luaţi jos şi îi

    0 comentarii

  • Salata din ridiche neagra cu praz

    Curăţaţi şi spălaţi legumele. Răzuiţi ridichea neagră, tocaţi fideluţă feliile de ardei roşu şi prazul; tocaţi mărunt mărarul. Amestecaţi într-un bol ridichea, prazul, ardeiul, mărarul, adăugaţi sarea, piperul şi sucul de

    0 comentarii

  • Pastrav la cuptor cu salata marocana de morcovi si naut

    Salata: Preincalzim cuptorul. Pregatim ingredientele. Morcovii se curata si se spala si se taie in betigase mai groase. Nautul se scurge de lichid. Se pun intr-o tava morcovii, nautul si se presara cu chimion. Se stropeste cu o lingura de ulei de masline,

    0 comentarii

  • Salata aperitiv de varza

    Preparam maioneza dintr-un galbenus , o lingurita de mustar si 100 ml ulei pus intr-un suvoi subtire putin cate putin. Varza o taiem julien subtire sau o dam pe razatoare , o saram si apoi o amestecam putin sa se omogenizeze. Lasam varza asa vreo 15

    2 comentarii

  • Salată Valtellina

    Condimentează feliile de carne de vită uscate cu un pic de ulei, câteva picături de suc ​​de lămâie și piper negru. Realizează un amestec din ulei de măsline extra virgin, un vârf de cuțit de sare, piper negru proaspăt

    0 comentarii

  • Pasta de fasole verde

    Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin. Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este

    2 comentarii

  • Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

    Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa. Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta. Punem fasolea la fiert in putina apa(cat sa fie acoperita), iar cand atinge

    1 comentariu

  • Salata cu spanac tanar, rosii si cas

    Atat de simplu ca parca nici nu-mi vine sa-l mai explic. :-) Taiem rosia in bucati sau rosiile cherry in jumatati, casul in cuburi. Le aruncam intr-un bol impreuna cu spanacul. Punem toate ingredientele pentru dressing intr-un borcan mic si aruncam

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.