autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

Salau bonne femme

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
4 fileuri de salau, 300 ml lapte, 150 ml vin alb sec, 300 ml smantana dulce, 50 grame de unt, 2-3 linguri de faina, 1-2 linguri ulei de masline, 300 grame ciuperci albe, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1 foaie de dafin, 1 ceapă alba, 1 legătură de patrunjel, 100 ml ulei+50 grame de unt pentru prajire, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt.
Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel.
Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor.
Pe o farfurie întinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu putina sare şi piper.
Dam fileurile de pește prin faina, pe ambele părti.
Încingem untul si uleiul într-o tigaie, Scuturati excesul de faina si prajiti pestele la foc iute pe ambele parti, pana se rumeneste,nu mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.Apoi il scoatem pe hartie la scurs.Dupa aceeia il asezam in tava peste cepa si patrunjel.
Se incinge cuptorul la 160 de grade.
Intr-o cratita topiti 50 de grame de unt impreuna cu uleiul,pentru prepararea sosului.
Adăugaţi 3 linguri de faină şi amestecati timp de 30 de secunde fara sa-si schimbe culoarea.
Stingeti cu lapte şi vin amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloaselor. (La reteta originala se foloseste supa de peste,dar mine nu imi place asa ca am ales varianata cu lapte.)Adaugam foaia de dafin si nucsoara,apoi punem ciupercile si lasam totul sa fiarba la foc mic 6-8 minute pana se patrund bine.La final adaugam smantana dulce si asezonam cu sare si piper si putina pudra de usturoi.Turnam acest sos peste pestele din tava si dam la cuptor pentru 20 de minute pana se rumeneste deasupra.Se serveste impreuna cu cartofi natur sau cartofi duchesse.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bonne femme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cod pane

Cod pane

Pestele spalat, uscat in servet de hartie, se portioneaza,se marineaza pentru 10 minute in zeama

10 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit

12 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    FOARTE BUNA RETETA TA, SILVIA.

  • Vladi

    Vladi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    Si mie imi place pestele foarte mult, iar cartofii duchesse mmmmmhm :)*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Tentatie absoluta!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Mancarurile de peste sunt pe primul loc in preferintele mele culinare. E o reteta excelenta. Succes pe mai departe!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      E prea bun...vin sa ciugulesc putin si de aici hi,hi,hi. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de salau
  • 300 ml lapte
  • 150 ml vin alb sec
  • 300 ml smantana dulce
  • 50 grame de unt
  • 2-3 linguri de faina
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 300 grame ciuperci albe
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapă alba
  • 1 legătură de patrunjel
  • 100 ml ulei+50 grame de unt pentru prajire
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

FOARTE BUNA RETETA TA, SILVIA.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Ciorba de peste