autor:

Angel Gabriel Lungu

» » Mancaruri cu peste

Salau de primavara

Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 martie 2009

Ingrediente
- 1 salau de 500 g , - 1 pahar mic orez , - 1 ardei gras verde , - 2 morcovi , - 1 ceapa mare, - 1 mana urzici , - 500 ml supa pui , - 20 ml vin alb , - sare, piper, faina alba, ulei masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se curata salaul de piele si se taie in bucati potrivite, se presara sare si piper peste ele si se dau prin faina apoi se prajesc in ulei de masline pana capata o culoare aurie.
Se fierbe orezul circa 10-15 min, apoi se clateste cu apa rece.
Se caleste ceapa taiata pestisor cu ardeiul taiat cubulete intr-o tigaie cu capac, se toarna supa de pui cand s-au calit si se adauga morcovii taiati rondele.Cand s-au patruns un pic morcovii se adauga
urzicile spalate bine si tocate marunt.Se mai lasa un pic sa fiarba si apoi se adauga orezul, se lasa la foc mare fara capac, amestecand din cand in cand pana scade din zeama.Cand e aproape gata se adauga vinul.
Se serveste in farfurie cu bucatile de salau alaturi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    grozav de bun,i-mi ploua in gura!Bravo!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Arata tare bine.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Imbietor....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Arata grozav...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Super-delicios,felicitari pentru prezentare.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Imi place reteta si cum arata finalul. Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

      Foarte bine arata! Felicitari!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

      Ce bine arata salaul tau, felicitari, cred ca o sa-l incerc si eu!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

      Ce este mai gustos si mai sanatos decat pestele...,arata foarte bine.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Arata foarte bine si cred ca e si f gustos! Ce bine ar fi daca am si putea gusta pe acest site ;))

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

      Si la urma un pahar de vin, ca reteta sa fie completa.

    • Angel , 05 martie 2009

      Lasa, Tya, ca e vorba de nici o gura de vin :P

    • tyana , 05 martie 2009

      Miam miam..cred ca e o minune. Dar ma tem sa incerc sa fac retzeta..ca e cu vin..si ma alearga tata ca i-l consum:)))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • - 1 salau de 500 g
  • - 1 pahar mic orez
  • - 1 ardei gras verde
  • - 2 morcovi
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 mana urzici
  • - 500 ml supa pui
  • - 20 ml vin alb
  • - sare
  • piper
  • faina alba
  • ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Angel Gabriel Lungu
Salau la tava

Salau la tava

Se "tunde" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ficatei lejeri la cuptor

Ficatei lejeri la cuptor

Mentionez ca la aceasta reteta am folosit ficatei de pasare congelati. Se taie ceapa pestisori si

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert. Se prajesc carnatii

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

grozav de bun,i-mi ploua in gura!Bravo!!

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de merlucius cu legume