autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Salau la gratar cu cartofi prajiti

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
4 buc. salau de aproximativ 400 g fiecare, 4 cartofi potriviti, 1 lamaie, 2-3 fire patrunjel, 4-5 catei de usturoi, 100 ml ulei, sare, piper, cimbru, condimente pentru peste

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata pestii de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta cu servet absorbant. Condimentati-i si lasati-i sa stea la rece cel putin 20 minute.
Intre timp curatati cartofii, spalati-i si taiati-i pai. Puneti cartofii la prajit si pestii pe gratar. Curatati usturoiul si preparati un mujdei sau sos de usturoi. Taiati cateva felii de lamaie, iar cu ce ramane faceti suc de lamaie.
Intoarceti pesti pe gratar, dupa 7-8 minute, si lasati-i pana se rumenesc frumos. Puneti pe farfurii pestii, cartofi, stropiti cu suc de lamaie, garnisiti cu felii de lamaie si verdeata si asezonati cu mujdei sau sos de usturoi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la gratar cu cartofi prajiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Spectator

    Spectator (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    Am facut, si ne a placut si mie si de oaspetii invitate la cina fácute din peste. Mult succes si astept noile retete inventate, culese de Dvs-rá. Fbéla din Ungaria

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

    Foart bun........................

    • angy , 28 noiembrie 2009

      foarte buna reteta,fac si eu ceva asemanator!interesante retetele doamnei Doina.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Salaul e pestele meu preferat. Mi s a facut pofta. Sper sa gasesc sa fac si eu dupa reteta Doinei

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      este surprinzator de simplu de preparat si de gustos! Felicitari! n-am incercat niciodata sa pregatesc pestele pe acest gratar, desi am si eu unul la fel, pe care fac pui, mici, legume!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 buc. salau de aproximativ 400 g fiecare
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 lamaie
  • 2-3 fire patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente pentru peste

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Spectator (Chef de cuisine)

Am facut, si ne a placut si mie si de oaspetii invitate la cina fácute din peste. Mult succes si astept noile retete inventate, culese de Dvs-rá. Fbéla din Ungaria

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Chiftelute cu ton in stil marocan