Salau la tava

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Salau la tava

Ingrediente

  • - 1 salau de 1,5-2Kg
  • - 500 gr de sunca sau kaiser fiert
  • - 3 ardei grasi
  • - 3 cepe medii
  • - 100 ml vin alb demisec
  • - 50 ml ulei
  • - sare si piper
  • - delikat pikant
  • - oregano

Mod de preparare

Se \"tunde\" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul ca in imagine.Se taie pe de-a lungul in doua si se pune in tava uns cu ulei cu sare si piper la foc mic in cuptorul incalzit in prealabil.

Se taie ceapa rondele, ardeiul gras fasii subtiri si se oparesc aprox 5 min, se scurge apa si se adauga delikatul pikant, sare, oregano si vinul si se da in clocot.

Se scoate tava cu salaul din cuptor si se pune pe langa bucatile de peste, sunca sau kaiserul taiate fasii subtiri apoi se toarna sosul cu legume peste ele.

La reteta din poza am folosit si rosii decojite pentru ca soacrei mele ii plac foarte mult dar la salau nu se folosesc de obicei, pentru cei care vor la legume pot adauga rosiile decojite taiate cubulete.

Se lasa la cuptor aprox 50 minute,apoi se serveste de regula stropit cu lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise