Reteta postata pe: 07 aprilie 2016
Ingrediente
400 faina ,1 praf de copt ,o lingurita rasa cu sare ,doua oua, doua lingurite cu zahar ,doua linguri cu lapte /iaurt,o lingurita cu otet de mere ,180g. unt ,100 g .cascaval, si seminte de chimen .
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina . Intr-un castron se bat ouale, se adauga laptele ,sarea ,zaharul ,otetul ,se amesteca bine ,se face loc in mijloc la faina in care am incorporat untul ,turnam compozitia din castron si se framanta (nu prea mult sa se simta bucatelele de unt ) pana se obtine un aluat bun de intins . Se lasa la frigider o ora , se scoate si se imparte in doua . Se intinde un dreptunghi gros de ½ cm ,peste care se rade cascaval si chimen apoi se preseaza usor cu sucitorul , se taie betisoare se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptorul prencalzit pe raftul de sus pana se rumenesc ( 10 – 15 minute ) ,ies doua tavi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cascaval si chimen" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Intr-un bol se pune faina, iar in mijloc se dizolva drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute.
In
11 voturi
2 comentarii
2h
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate