"Sambusek" cu carne-specific arabesti

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
"Sambusek" cu carne-specific arabesti

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • - 1 pachet de foi de sambusek
  • -250 grame carne de vita( sau oaie) macinata
  • -1 ceapa mica taiata marunt
  • -sare dupa gust
  • -1 lingurita condiment mixt pentru carne: piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara
  • -3 linguri de ulei de masline
  • -ulei vegetal pentru prajit placintele
  • Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:
  • -1 si 1/2 cani de faina
  • -1/2 cana de margarina de palmier
  • -1 lingurita de sare
  • -1/2 cana apa rece

Mod de preparare

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute.

Se scoate intr-un bol si se lasa sa se raceasca.

Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de carne.

Sau:

Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.

Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.

Se taie din foaie cercuri de cca 5cm diametru cu ajutorul formei pentru sambusek.

Se aseaza rondeaua de aluat pe forma de sambusek.

Se umple cu amestecul de carne si se inchide forma pentru a se lipi bine capetele.

Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.

Pofta buna!

Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placite de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.

Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau se pot cumpara de gata proaspete sau congelate la supermarket.

Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi,vegetale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise