Sandvisuri cu omleta si bacon

Sandvisuri cu omleta si bacon

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Sandvisuri cu omleta si bacon

Ingrediente

  • Aluat:
  • 50 g drojdie proaspata;
  • o lingura zahar;
  • 300 ml apa calda;
  • 500 g faina;
  • o lingurita sare;
  • 5 linguri ulei.
  • Umplutura:
  • 2 ardei kapia;
  • 140 g cascaval;
  • 8 oua;
  • doua linguri ulei;
  • jumatate de lingurita de sare;
  • 16 felii de bacon sandwich.

Mod de preparare

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat se adauga apa calduta, circa 250 g de faina si o lingurita de sare. Se amesteca totul, incorporand treptat toata faina, iar pentru a face asta mai usor se ung mainile din cand in cand cu ulei. Se formeaza o bila, care se pune la crescut, la loc cald, acoperind castronul cu o folie, apoi cu un prosop.

Ardeiul kapia se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii scurte si subtiri.

Cascavalul se da pe razatoarea mare.

Se face o omleta din 4 oua, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, adaugand si un praf de sare.

Dupa ce aluatul a crescut, se unge grill-ul electric cu ulei, se ia 1/4 din aluat si se intinde pe placa acestuia. Se adauga omleta, jumatate din ardeiul kapia, jumatate din cascavalul ras, 8 felii de bacon, iar la final se intinde o foaie facuta dintr-un sfert de aluat, unind ambele foi la margini cu ajutorul mainilor. Se porneste grill-ul si se lasa sa se coaca aluatul. Dupa ce sandvisul este gata, se ia de pe grill, iar acesta se opreste pentru a se racori. Se pregateste o alta omleta, la fel ca si prima, dupa care se face si celalalt sandvis, urmand aceiasi pasi ca la primul si folosind restul ingredientelor.

Dupa ce s-au racit, sandvisurile se taie in triunghiuri. Au rezultat 12 sandvisuri-triunghi. Se pastreaza in punga, la frigider, pentru a nu se usca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise