Sandwich-uri cu chifle la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sandwich-uri cu chifle la cuptor

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 4 linguri iaurt
  • 2 linguri cu smantana de la temperatura camerei
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri de lapte, doar daca este nevoie
  • 1 ou pentru uns
  • susan
  • Pentru umplut sandwich-urile:
  • 4 felii muschi file
  • 4 felii dovlecel pregatite la gratar
  • cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Chiflele:

Cernem faina intr-un bol, punem sarea.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina.

Adaugam oul, incepem sa le amestecam.

Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la mine nu a mai fost nevoie.

La final incorporam uleiul si mai framantam 2-3 minute.

Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 30-40 de minute.

Dupa ce a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.

Il imapartim in 8 bucati egale, formam bile, vor iesi nu foarte mari.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si le ungem.

Deasupra le presaram cu susan.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.

Se scot, se lasa sa se racoreasca putin. Eu le-am pregatit de seara ca sa le am dimineata pentru sandwich-uri.

Pregatim sandwich-urile:

Cele 3 linguri de ulei le incingem intr-o tigaie, iar din cele doua oua pregatim ochiuri, pe care punem putina sare.

Luam 4 chifle, le taiem cate un capac.

Ungem baza cu putin unt, presaram putin cascaval ras.

Asezam o felie de muschiulet, apoi dovlecel, iar cascaval ras. Pe doua dintre ele vom pune cate un ochi.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, capacul il asezam langa.

Le introducem in cuptorul incins, pentru 10 minute, cat se topeste cascavalul.

Se servesc calde cu salata, cu o cana de lapte langa sau orice va mai place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise