Sangria

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Sangria

Ingrediente

  • *vin rosu, alb, rosé sau spumant
  • *suc de fructe sau sprite
  • *gheatã
  • *batoane scortisoarã
  • *zahãr
  • *brandy, lichior, martini...
  • *menta
  • *fructe proaspete (mãr, portocalã, cirese...)

Mod de preparare

Sangria este o bãuturã de origine ibericã,fiind consumatã din sec. 19 in Spania si Portugalia.

Are la bazã vinul, care se poate amesteca cu suc natural de fructe sau gazos, multã gheatã, zahãr...

In Portugalia este traditionalã Sangria, cu scortisoarã si ierburi aromatice (menta), se amestecã cu brandy,lichior, martini (pt. aromã).

Dacã se face Sangria cu vin spumant, se pun fructe de pãdure, scortisoarã, multã gheatã si f. putin lichior, menta...

Am fãcut o Sangria rapidã pt. prietenele mele, vara este una din bãuturile noastre preferate. Este asa cald cã trebuie sã ne rãcorim...

*Sangria se face intr-un ulcior de pãmânt sau ce avem in casa asemãnãtor, avem nevoie si de o lingurã lungã pt. a amesteca si scoate fructele.

*Fructele se spalã si se taie felii, eu am pus ce am avut in casã (portocalã, mãr si cirese).

*Se umple cu gheatã, apoi scortisoara.

*Se pune vinul si se completeazã cu suc de fructe natural sau gazos (sprite).Am pus mai mult suc, imi place mai slab...

*Se pune f. putin brandy, lichior (aici se foloseste un lichior fãcut din ierburi aromatice), martini, triplu sec.

Fiecare pune ce are in casã, sunt persoane care pun wiskey sau vin de Porto.

*Se pune zahãr pt. cine o vrea dulce, si menta.

*Se amestecã bine si se serverste imediat

O recomand in special doamnelor!sper sã vã placã...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise