Saorma de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Saorma de casa

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • 120ml apa calduta
  • 250gr faina
  • 1/2 plic de drojdie deshidratata
  • 3 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • Pentru umpluturi:
  • 250gr pulpa curcan
  • 250gr piept de curcan
  • 250gr pulpa de miel(optional,daca va place carnea de miel,daca nu puneti numai curcan)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 salata verde
  • 2 castraveti murati
  • 2 rosii
  • 2 linguri maioneza
  • 4 linguri iaurt
  • sare,piper,curry,
  • ghimbir,chimion

Mod de preparare

Pentru lipii (tortillas) punem intr-un castron faina amestecata cu drojdia,uleiul si apa in care am dizolvat sarea. Framantam bine pana devine un aluat elastic, nu foarte tare. Acoperim aluatul cu folie de plastic ca sa nu se faca pojghita deasupra, acoperim castronul cu un prosop si lasam la dospit min 1 ora. Dupa ce a trecut timpul de dospit si vedem ca aluatul este frumos crescut, luam aluatul din castron il impartim in 8 bile pe care le trecem prin faina si le intindem in forma rotunda de 2 mm grosime. Luam o tigaie antiaderenta si o punem la incins, fara ulei, apoi punem o lipie si o lasam pana face bule la suprafata iar pe fund niste puncte negre, o intoarcem, o lasam 4-5 secunde sau pana face puncte negre si luam lipia din tigaie, o punem pe o farfurie pe care o acoperim imediat cu alta farfurie. Procedam in acelasi fel cu toate lipiile. Este foarte important sa lasam lipiile acoperite in timp ce le facem si pana in momentul servirii ca sa nu se intareasca.

Acum pregatim carnea: o taiem felii subtiri, o condimentam bine si o punem la facut pe gratarul incins sau o tigaie antiaderenta. Cand e gata toata o taiem fideluta apoi o mai trecem in tigaia in care am facut-o ca sa se amestece un pic gusturile.

Amestecam maioneza cu iaurt, taiem ceapa, salata, castavetii, le punem in castroane separate si montam lipiile: ungem o lipie cu sos de iaurt punem salata, ceapa, castraveti, rosii, carne, o rulam si gata... masa e servita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise