Saorma de pui(specific arab)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Saorma de pui(specific arab)

Ingrediente

  • -1/2 pui
  • Marinata:
  • -1 ceapa(nu mare),taiata pestisori
  • -1,5 lingura otet
  • -cam 4 catei de usturoi(batut)
  • -cca1/2 lingurita de sare
  • -2 linguri de iaurt
  • -2-3 rondele de lamiie;fiecare rondea taiata in 4
  • -1/4 lingurita de piper
  • -un virf de cutit de cardamom pudra(sau dupa gust)
  • -cam 6 boabe de cardamom
  • -1,5 lingura de ulei de masline
  • 3 lipii,subtiri.Fiecare lipie se taie in 4.Diametrul unei lipii este de cca 54 cm.
  • Mai e nevoie de(pt.a se pune in sandvici)
  • -4 linguri de tahini
  • -4 linguri de iaurt
  • -putina sare
  • -cca 5 castraveti murati
  • -1 ceapa
  • -cca 1 lingurita \"sumaq\"(un condiment;a se vedea pe google).Se poate si fara
  • -2 rosii

Mod de preparare

Puiul,fara os si piele,se taie felii.Se face o marinata din ceapa,otet.sare,iaurt...(toate ingredientele marinatei)

Intr-un vas se alterneaza feliile de pui cu marinata;se lasa cca 48 de ore,in frigider.

Dupa 2 zile se scot feliile de pui din marinata si se prajesc in putin ulei de masline.

Fiecare lipie se taie in 4;deci din taierea fiecarei lipii, obtinem 4 triunghiuri.Din fiecare triunghi facem un sandvici asa:se pune umplutura la baza triunghiului si se ruleaza ca si cornuletele,dar se inchid la capete.

Umplutura,care se pune pe baza triunghiului este:cca 2 linguri de sos facut din \"tahini\" ,iaurt,sare(se pun cca 4 linguru de tahini,apoi cca 4 linguri de iaurt si sare dupa gust;se amesteca).Peste sos, se pun cca 3 felii de castravete murat,apoi citeva felii de pui prajit,apoi cca 1 lingura de ceapa,pestisori amestecata cu sumaq(un condiment acrisor,care coloreaza in rosu);peste toate,se pun 2 jumatati de rondela de rosie.

Se ruleaza;se aseaza intr-o tava,neunsa;se da putin la cuptor,numai pt a se incalzi.Se servesc linga cartofi prajiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise