Saramura de biban la grill (gratar)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Saramura de biban la grill (gratar)

Ingrediente

  • 1,5 kg biban
  • 7 - 8 rosii proaspete sau congelate
  • 3 buc.ardei gras ,capia sau gogosar
  • 1-2 capatani de usturoi sau dupa gust
  • (se pot pune si cateva fire de usturoi verde)
  • 1-2 buc. ardei iute sau dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri de otet de mere
  • o legatura patrunjel
  • sare,piper,cimbru dupa gust

Mod de preparare

Bibanul este un peste rapitor ,poate fi pescuit tot timpul anului, chiar si iarna la copca si de aceea putem servi aceasta saramura in tot cursul anului. Este un peste raspandit in apa dulce ,dar si in Marea Neagra ,cu carne alba,gustoasa si dulce, iar icrele de biban sunt o delicatesa.

Acest peste nu se curata de solzi, i se inlatura decat intestinele si branhiile,se spala si se sterge sau se zvanta bine.

In cazul in care bibanii au icre ,dupa spalare icrele se sterg,se sareaza si se introduc inapoi cu grija in interiorul pestilor ...,hmmm ,un deliciu ...

Bibanii se sareaza si se frig la grill,gratar,plita sau pe o tabla presarata cu sare grunjoasa. Se frig pe ambele parti,dupa care se introduc in saramura fierbinte. Daca frigeti pestele pe plita ,puteti frige si rosiile...Dau un gust aparte saramurii .

Pentru saramura se adauga intr-o oala rosiile taiate felii, ardeiul tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, sare,cimbru si piper dupa gust si se pun la fiert in cca 1 l apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.

Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,otetul, se mai potriveste de sare,piper,cimbru,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Pestii fripti se introduc imediat in saramura fierbinte si se tin cca 10 minute inainte de a fi serviti...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise