Saramura de crap

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Saramura de crap

Ingrediente

  • Capul si coada de la crap si cate bucati dorim.
  • sare grunjoasa.
  • 300 gr malai grisat.
  • 3 sau 4 catei de usturoi(pentru mujdei).
  • 2 ardei iuti.
  • sare si piper proaspat macinat.

Mod de preparare

Se curata capatana bine la urechi de branhii,se spala.Se taie pestele se portioneaza si punem la saramura cate bucati dorim.Pe o tabla sau o tigaie veche punem din abundenta sare grunjoasa si deasupra bucatile de peste.Se coc(se prajesc pe acea sare), pe ambele parti.Tot pe aceasta tabla cu sare putem sa punem si o rosie si un ardei gras sa le coacem,dau un gust aparte, cand pregatim zeama,pentru saramura.Dupa ce au fost bine facute le scuturam de acea sare(eu chiar le spal,deoarece acea sare devine amaruie)le punem intr-un castron si separat facem o zeama din apa cu delicat si 1 lingurita de ulei extravirgin(fiecare isi pune sare cat doreste),la care adaugam 3 sau 4 catei de usturoi pisati si multa verdeata verde proaspata,tocata fin,rosia coaptasi ardeiul gras,taiate felioare(rosia se curata de pielita si se taie,felioare).Aceasta zeama o dam intr-un clocot si o turnam peste peste.Cine doreste saramura mai picanta poate pune si un ardei iute verde,tocat fin, eu folosesc ardei iuti in otet.Separat facem si o mamaliguta, cu mujdei de usturoi.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise