Saramura de crap

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Saramura de crap

Ingrediente

  • O reteta mondiala, se poate face si acasa cu legume coapte in cuptor, recomandat ar fi cu peste si legume la gratar pe carbuni
  • 6 bucati file de crap de dunare
  • 3 cani de apa ( 900 ml )
  • 10 rosii cherry potrivite
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 ardei iute proaspat sau murat
  • 1-2 lgt vegeta
  • 1 lgt boabe de piper mozaic
  • 1 legatura patrunel verde
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lgt cimbru
  • 1 lg otet
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute, desfacem folia si mai lasam 5-10 minute. Asezam kapia, rosiile, ardeiul iute si usturoiul pe o folie de aluminiu si dam la cuptor la 200 de grade. Din cand in cand le puteti intoarce sa se faca pe toate partile. Cand s-au copt le punem intr-un vas, punem sare pe ardei si le acoperim pana se racesc. Le decojim si taiem ardeii si rosiile marunt. Daca puteti scoateti pulpa de la usturoi sau folositi-l cu tot cu coaja la saramura doar sa-i dea gust. Punem apa la fiert impreuna cu cimbrul, foile de dafin, si 2-3 catei de usturoi crud trecut prin presa. Cand a dat in clocot punem restul ingredientelor si 1/2 patrunjel tocat. Lasam sa scada saramura cam la jumate, punem restul de verdeata, putin ulei de masline si lingura de otet. Gustam si potrivim de sare. Asezam pestele intr-o tava, scurgem si zeama ramasa in folie, punem saramura si dam la cuptor inca vreo 30 de minute sa mai scada. Pestele trebuie sa fie acoperit in totalitate de zeama. Eu am folosit doar cateva felii de ardei iute pentru ca am pus mai mult piper. Pestele ar fi bine sa fie taiat rondele potrivite. Daca va place sosul mai legat o alta varianta ar fi sa blenduiti toata compozitia dupa ce a fost fiarta. Saramura este buna atat rece cat si calda. Daca doriti o reteta mai rapida : faceti un sos din rosii, ardei gras si iute si usturoi coapte si maruntite la blender impreuna cu putin ulei de masline, usturoi crud si patrunjel verde. Pestele scos din folie se pune imediat cat este inca fierbinte in acest sos, se lasa putin sa-si ia gust si se serveste fara sa-l mai dati la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise