autor:

Anca Bunea

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 august 2014

Ingrediente
1 kg faina, 3 oua, 250 g unt, 250 g branza telemea sarata, 100 g smantana, 1/2 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, chimen

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi.



Se fac bilute nu prea mari si se introduc in presa.



Presa se tine pe ambele parti pe flacara de la aragaz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele cu mac si susan

Saratele cu mac si susan

Branza se rade pe razatoare,sau se mixeaza la robot impreuna cu ouale pana devine o pasta.Se pune

8 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

14 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Nadina Toia , 16 mai 2015

    merge si in aparatul de vafe?

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2015

    Nu stiu sa va spun cu exactitate insa daca sunteti din Bucuresti, puteti incerca vis-a-vis de piata Obor. Presa mea are in jur de 30 de ani.

  • Lucia Gheorghe , 07 ianuarie 2015

    nu gasim asa presa

    • Cerasela Radu , 08 noiembrie 2014

      inca astept raspunsul dumneavoastra!multumiri!

    • Alexandrina Iuga , 09 octombrie 2014

      unde gasesc presa?

    • Cerasela Radu , 05 septembrie 2014

      unde pot gasi aceasta presa?multumiri anticipate

    • Nemes Flora , 04 septembrie 2014

      Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 250 g unt
  • 250 g branza telemea sarata
  • 100 g smantana
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
  • chimen

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

48 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Anca Bunea

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Nu stiu sa va spun cu exactitate insa daca sunteti din Bucuresti, puteti incerca vis-a-vis de piata Obor. Presa mea are in jur de 30 de ani.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
LIPIE PENTRU KEBAB