autor:

Anca Bunea

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 august 2014

Ingrediente
1 kg faina, 3 oua, 250 g unt, 250 g branza telemea sarata, 100 g smantana, 1/2 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, chimen

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi.



Se fac bilute nu prea mari si se introduc in presa.



Presa se tine pe ambele parti pe flacara de la aragaz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele cu mac

Saratele cu mac

Am urmarit-o pe sotia mea facand fel de fel de pateuri cu branza, cascaval, ciuperci sau carne. Au

19 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit. Se

38 voturi    12 comentarii
8h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadina Toia , 16 mai 2015

    merge si in aparatul de vafe?

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2015

    Nu stiu sa va spun cu exactitate insa daca sunteti din Bucuresti, puteti incerca vis-a-vis de piata Obor. Presa mea are in jur de 30 de ani.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 07 ianuarie 2015

    nu gasim asa presa

    • Fara foto

      Cerasela Radu , 08 noiembrie 2014

      inca astept raspunsul dumneavoastra!multumiri!

    • Fara foto

      Alexandrina Iuga , 09 octombrie 2014

      unde gasesc presa?

    • Fara foto

      Cerasela Radu , 05 septembrie 2014

      unde pot gasi aceasta presa?multumiri anticipate

    • Fara foto

      Nemes Flora , 04 septembrie 2014

      Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 250 g unt
  • 250 g branza telemea sarata
  • 100 g smantana
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
  • chimen

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

37 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Anca Bunea

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Nu stiu sa va spun cu exactitate insa daca sunteti din Bucuresti, puteti incerca vis-a-vis de piata Obor. Presa mea are in jur de 30 de ani.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinte "Poale-n brâu"