Reteta de saratele cu branza. Saratele cu branza reteta simpla si delicioasa.
Aceasta reteta de saratele o fac de multi ani si este preferata mea. Desi am incercat mai multe variante de-a lungul timpului, nici una nu mi-a placut la fel de mult. Este o reteta simpla, cu ingrediente la indemana tuturor, fara drojdie sau praf de copt, dar cu un rezultat grozav. Aluatul este usor de lucrat iar saratelele ies foietate si extrem de gustoase.
Intr-un bol punem untura netopita (sau untul moale), smantana, sarea, ouale si telemeaua rasa. Amestecam bine sa se omogenizeze si adaugam faina. Amestecam cu o spatula sau lingura si apoi framantam cu mana un aluat care trebuie sa fie potrivit ca si consistenta, sa nu fie nici prea moale, nici tare. Infasuram aluatul in foile alimentara si-l dam la rece doua ore sau peste noapte.
Apoi impartim aluatul in jumatate si intindem din fiecare bucata cate o foaie de 2-3 mm, depinde cat de groase le vreti, tinand cont ca vor creste la copt. Presarati faina pe blatul de lucru sa nu se lipeasca aluatul.
Daca va plac crocante, intindeti foaia subtire iar daca le vreti moi, lasati foaia de 3-4 mm. Decupati forme sau taiati-le cu o ruleta zimtata si asezati-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Din aluatul acesta eu fac si covrigei, pe care ii decupez cu forma speciala.
Bateti bine oul, ungeti saratelele si presarati semintele care va plac. Eu am ales seminte de susan albe si negre.
Coaceti-le 25-30 minute la 180°C pana se rumenesc frumos deasupra. Pofta buna!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii