autor:

tania

» » Aperitive cu brinza

Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -100 g grasime, -100 g unt, -100 g cascaval, -100 g branza cheddar, -200 ml lapte, -1 ou, -1 lingura drojdie uscata, -1 lingurita zahar, -1 lingurita sare, -3-4 linguri chimen, Pentru uns saratelele:, -1 ou cu putina sare, -2-3 linguri mac pentru presarat saratelele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

20 voturi

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza. Intre timp intr-un lighean se framanta faina cu untul, grasimea, care a fost in prealabil putin topita si apoi adaugam cascavalul ras si branza cheddar, oul batut, iar la sfarsit se inglobeaza laptele cu drojdia, treptat, in cantitati mici pana obtinem un aluat nu prea tare care nu se lipeste de mana. Daca cascavalul si branza nu sunt prea sarate va trebui sa adaugam sare, in cazul meu am pus o lingurita de sare(dupa gust).
Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 30 minute intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop. Dupa ce s-a odihnit aluatul se va taia in doua bucati pe care le vom intinde pe masa de lucru, presarata cu putina faina, in doua foi nu prea groase aproximativ de 5mm.Cu ajutorul rotitei zimtate vom taia foaile sub forma de baghete, dupa preferinta, mai lungi sau mai scurte pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei sau folosim hartie de copt.Le ungem cu oul in prealabil batut cu sare, iar la sfarsit presaram peste baghete seminte de mac.Le dam la cuptorul preincalzit 15 minute, la temperatura de 180-200 grade.Le lasam pana se rumenesc putin si le scoatem, iar dupa ce s-au racit le asezam pe un platou.
Sunt foarte fragide si gustoase.
Pofta buna..!

Specific :Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval umplut

Cascaval umplut

Intr-un bol se pune cascavalul taiat sa se topeasca la microunde;se pregateste un pat din 4buc.de

10 voturi    6 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Foietaj cu sunca si branza topita

Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

20 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -100 g grasime
  • -100 g unt
  • -100 g cascaval
  • -100 g branza cheddar
  • -200 ml lapte
  • -1 ou
  • -1 lingura drojdie uscata
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita sare
  • -3-4 linguri chimen
  • Pentru uns saratelele:
  • -1 ou cu putina sare
  • -2-3 linguri mac pentru presarat saratelele

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
PATEU DE BRINZA CU USTUROI