autor:

tania

» » Aperitive cu brinza

Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -100 g grasime, -100 g unt, -100 g cascaval, -100 g branza cheddar, -200 ml lapte, -1 ou, -1 lingura drojdie uscata, -1 lingurita zahar, -1 lingurita sare, -3-4 linguri chimen, Pentru uns saratelele:, -1 ou cu putina sare, -2-3 linguri mac pentru presarat saratelele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

20 voturi

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza. Intre timp intr-un lighean se framanta faina cu untul, grasimea, care a fost in prealabil putin topita si apoi adaugam cascavalul ras si branza cheddar, oul batut, iar la sfarsit se inglobeaza laptele cu drojdia, treptat, in cantitati mici pana obtinem un aluat nu prea tare care nu se lipeste de mana. Daca cascavalul si branza nu sunt prea sarate va trebui sa adaugam sare, in cazul meu am pus o lingurita de sare(dupa gust).
Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 30 minute intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop. Dupa ce s-a odihnit aluatul se va taia in doua bucati pe care le vom intinde pe masa de lucru, presarata cu putina faina, in doua foi nu prea groase aproximativ de 5mm.Cu ajutorul rotitei zimtate vom taia foaile sub forma de baghete, dupa preferinta, mai lungi sau mai scurte pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei sau folosim hartie de copt.Le ungem cu oul in prealabil batut cu sare, iar la sfarsit presaram peste baghete seminte de mac.Le dam la cuptorul preincalzit 15 minute, la temperatura de 180-200 grade.Le lasam pana se rumenesc putin si le scoatem, iar dupa ce s-au racit le asezam pe un platou.
Sunt foarte fragide si gustoase.
Pofta buna..!

Specific :Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Paine cu usturoi / Garlic bread

Paine cu usturoi / Garlic bread

Aceasta paine se poate pregati in doua moduri: sa fie crocanta, fie moale. Noi le-am pregatit in

17 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Rulouri de vinete

Rulouri de vinete

Se taie colturile vinetelor si se curata de coaja.Taiem vinetele in lungime de marimea de 2 mm cca.Le

24 voturi    15 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

20 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -100 g grasime
  • -100 g unt
  • -100 g cascaval
  • -100 g branza cheddar
  • -200 ml lapte
  • -1 ou
  • -1 lingura drojdie uscata
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita sare
  • -3-4 linguri chimen
  • Pentru uns saratelele:
  • -1 ou cu putina sare
  • -2-3 linguri mac pentru presarat saratelele

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Castraveti cu crema de branza
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania