In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza. Intre timp intr-un lighean se framanta faina cu untul, grasimea, care a fost in prealabil putin topita si apoi adaugam cascavalul ras si branza cheddar, oul batut, iar la sfarsit se inglobeaza laptele cu drojdia, treptat, in cantitati mici pana obtinem un aluat nu prea tare care nu se lipeste de mana. Daca cascavalul si branza nu sunt prea sarate va trebui sa adaugam sare, in cazul meu am pus o lingurita de sare(dupa gust).
Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 30 minute intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop. Dupa ce s-a odihnit aluatul se va taia in doua bucati pe care le vom intinde pe masa de lucru, presarata cu putina faina, in doua foi nu prea groase aproximativ de 5mm.Cu ajutorul rotitei zimtate vom taia foaile sub forma de baghete, dupa preferinta, mai lungi sau mai scurte pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei sau folosim hartie de copt.Le ungem cu oul in prealabil batut cu sare, iar la sfarsit presaram peste baghete seminte de mac.Le dam la cuptorul preincalzit 15 minute, la temperatura de 180-200 grade.Le lasam pana se rumenesc putin si le scoatem, iar dupa ce s-au racit le asezam pe un platou.
Sunt foarte fragide si gustoase.
Pofta buna..!
Specific :Iordania
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii