Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -100 g grasime, -100 g unt, -100 g cascaval, -100 g branza cheddar, -200 ml lapte, -1 ou, -1 lingura drojdie uscata, -1 lingurita zahar, -1 lingurita sare, -3-4 linguri chimen, Pentru uns saratelele:, -1 ou cu putina sare, -2-3 linguri mac pentru presarat saratelele
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
22 voturi
Mod de preparare
Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 30 minute intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop. Dupa ce s-a odihnit aluatul se va taia in doua bucati pe care le vom intinde pe masa de lucru, presarata cu putina faina, in doua foi nu prea groase aproximativ de 5mm.Cu ajutorul rotitei zimtate vom taia foaile sub forma de baghete, dupa preferinta, mai lungi sau mai scurte pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei sau folosim hartie de copt.Le ungem cu oul in prealabil batut cu sare, iar la sfarsit presaram peste baghete seminte de mac.Le dam la cuptorul preincalzit 15 minute, la temperatura de 180-200 grade.Le lasam pana se rumenesc putin si le scoatem, iar dupa ce s-au racit le asezam pe un platou.
Sunt foarte fragide si gustoase.
Pofta buna..!
Specific :Iordania