Saratele cu mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Saratele cu mac

Ingrediente

  • # 1 pachet de 400 g aluat de foietaj congelat
  • # 1 galbenus
  • # 2-3 lingurite de mac
  • # 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Am urmarit-o pe sotia mea facand fel de fel de pateuri cu branza, cascaval, ciuperci sau carne. Au fost foarte, foarte bune. Si m-am gandit sa incerc si eu, dar mult mai simple, fara umplutura, un fel de saleuri sau saratele. Le-am presarat cu mac. Am fost foarte incantat de rezultat. A “furat” din saratelele mele toata familia. Mai fac si alta data, poate presar si putin cascaval ras. Ma mai gandesc.

Aluatul se decongeleaza aproximativ 2 ore la temperatura camerei. Apoi am intins aluatul pe masa de lucru (planseta. fundulet mai mare de bucatarie) si l-am taiat fasii cam de un deget latime cu un cutit fierbinte. Lungimea o las la aprecierea fiecaruia. Eu le-am facut cam de 10-12 cm. La inceput am vrut sa ma dau mare si le-am rasucit, cum am mai vazut la sotia mea si alte gospodine pricepute.

Am uns putin tava cu hartia de la margarina (sau de la unt), am pus saratelele in tava, una langa alta, nu chiar lipite. Am amestecat galbenusul cu sare si le-am uns cu o pensula pe care am gasit-o in bucatarie si le-am presarat cu putin mac.

Am preincalzit cuptorul, sincer sa fiu nu stiu la ce temperatura, dar presupun ca la aproximativ 200 grade Celsius si am data tava la cuptor pentru vreo 25 de minute. M-am mai uitat din cand in cand la ele si cand au capatat culoarea pe care am dorit-o, le-am scos. Cand am vazut ca rasuciturile mele s-au descretit, la a doua tava le-am pus drepte, tot asa, unse cu galbenus cu sare si cu mac si le-am dat la cuptor. Au iesit parca mai bune decat cele rasucite.

Le-am pus intr-un castronel, dupa ce s-au mai racit am gustat cate unul din fiecare, apoi am asteptat sa vad reactiile. S-a nimerit sa vina toata familia acasa cam in acelasi timp si s-au dat la saleurile mele. Abia am mai apucat si eu cateva.

Acum mi-am amintit ca am vazut la Habana, o prietena de pe site-ul si forumul gustos, ca le-a facut cu ardei picanti. Trebuie sa incerc si eu. Am prins curaj. Va povestesc alta data cum au iesit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise