Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul.
Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul.
Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand.
Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem aluat cate o bucata mica, intindem o foaie potrivit de groasa.
Cu o forma de fursecuri decupam saratelele, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul aluatului.
Intr-un paharel amestecam susan, mac si chimen.
Oul il batem spuma si cu un penson ungem saratelele.
Le presaram cu mixul pregatit in paharel, apoi le introducem in cupotrul incins.
Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se rumeneasca usor saratele.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca.
Le pastram intr-un bol, pe care il acoperim cu folie alimentara.
Din aceasta compozitie ies 3 tavi mari cu saratele.
Sa aveti pofta la rontait!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii