Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat de foietaj sau frantuzesc
  • sos picant de rosii
  • 100 gr de parmezan ras

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade

Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt din conserva sau proaspete-se pune o lingura de ulei de masline se incalzeste bine se pune un catel de usturoi zdrobit si mirodenii ca bazilic uscat,oregano -se prajesc usor se adauga rosiile si se fierb cateva minute pana sosul se ingroase-se poate adauga si putin bulion.

Se lasa ca sosul sa se racoreasca.

Se intinde o foaie din aluat se taie fasii subtiri se ung cu sos si putina branza si se sucesc ca un fus astfel umplutura se mentine pe fasie.

Se pun pe o tava cu hartie de copt si se ung cu putin ou diluat cu putina apa si se coc 20-25 de minute pana sant aurii.

Sant foarte gustoase ca aperitif si daca raman se mentin intr-o cutie la rece la frigider.

Se pot face cantitati mai mari si in loc de coacere punetile cu hartia de copt la congelator pana ingheata bine.Se pot mentine intr-o cutie care se inchide bine pana dorim sa le coacem . Se pot mentine o luna in congelator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise