Saratele picante

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Saratele picante

Ingrediente

  • # 1 pachet de 400 g aluat de foietaj congelat
  • # 1 galbenus
  • # 1 lingurita de sare
  • # 1 lingurita boia iute
  • # 1/2 lingurita piper
  • # ardei iuti deshidratati si macinati
  • # un pic de mac
  • # un pic de oregano
  • # 1 lingurita baza pentru mancaruri (de ciuperci)
  • # usturoi granulat (dupa gust)

Mod de preparare

Am facut si saratelele picante. O minunatie. Am schimbat aluatul, este mult mai bun decat celalalt. La primele saratele am folosit aluat Morarita, acum am trecut la Bella si a mers mult mai repede, iar saratelele au crescut mult mai mult decat la Morarita. Si s-au facut mai repede.

Am pus aluatul la decongelat, intr-o tava, pe calorifer. Nu am mai avut rabdare ca data trecuta si l-am lasat doar 30 de minute. Intre timp, intr-un castronel am pus galbenusul, 2 linguri de apa, sare, piper, boia, baza pentru mancaruri si oregano si le-am amestecat. Am pus aluatul pe masa de lucru (un fundulet de bucatarie mai mare) si am inceput sa tai fasii late cat degetul, cu un cutit bine ascutit, pentru ca aluatul era inca rigid si nu necesita un cutit fierbine. Doar cand e moale trebuie cutit fierbinte. Am mai invatat ceva.

M-am mai prins de o chestie. E mult mai usor sa le ungi la gramada, pentru ca in tava era mult mai greu sa le ung pe toate, ma plictiseam de atata uns si ma apuca somnul.

Saleurile nu le-am mai rasucit de data asta, nu avea rost. Le-am pus in tava unsa cu margarina sau unt si am inceput sa presar pe ele mac la un capat, un pic de oregano uscat si ardeiul iute uscat si macinat. In cea de a doua tava, dupa ce am uns saleurile, le-am presarat cu mac si usturoi granulat. Am fost curios sa vad cum iese. A iesit fain.

Le-am dat la cuptorul preincalzit (acum stiu, la 180 grade Celsius), maxim 20 de minute fiecare tava. Au crescut frumos de numa’, unele chiar s-au rasturnat de inalte ce erau.

Le-am scos pe toate pe un platou, am asteptat sa se racoreasca un pic, si le-am devorat. De data aceasta intreaga familie a fost acasa si am primit numai laude.

Fiind responsabil si cu bautura in casa, am adus la masa bere rece. Au mers saleurile cu berea rece de numa’. Habana a avut o idee foarte buna. Eu am mai adaugat usturoiul. Iar ardeii i-a pregatit Doina (sotia mea) din timp http://nicuvar.wordpress.com/2010/09/28/ardei-iuti-deshidratati-macinati/.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise