Se face un aluat din faina,margarina ,lapte caldut cat cuprinde,pentru o coca potrivita si 1 lingurita de sare.
Dupa ce s-au omogenizat ingredientele,coca se da la rece intr-un recipient de plastic, se acopera cu o folie de plastic si se de la frigider peste noapte.
A doua zi, se scoate coca, se lasa 10 minute dupa care se intinde o foaie si se taie betisoare potrivite ca marime.
Dupa ce a-ti taiat foaia,se unge cu putin galbenus,dupa care se presara cu ce doriti: sare grunjoasa, chimen,branzica sau cascaval ras.
Cuptorul bine incins, iar saratelele se aseaza pe o tava uscata,adica nu ungeti cu nimic.Se lasa la copt cam 20-25 de minute, dar cu atentie,tava din urma se poate coace mai repede,deoarece cuptorul este incins la maxim. Cand cresc si capata o culoare aurie se pot scoate. Se scot din tava cat sunt inca fierbinti, pentru a nu se rupe.
Prepararea aluatului nu dureaza mai mult de 1/2 de ora. Dar daca vreti sa aveti niste saratele de calitate, atunci lasati aluatul pana pentru a doua zi.Atunci mai aveti nevoie de 1-2 ore,in functie de cantitatea preparata.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii