autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2016

Ingrediente
Sărbuşca este o ciorbă care se face prin zona Moldovei, în care apa este înlocuită cu jintuiala (zăr de brânză de oaie)., 5-6 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapa, 1/2 arei gras rosu, 2 galbenusuri, 300 ml smantana, 2 l jintuiala, leustean verde, patrunjel verde, 2 linguri ulei aromatizat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

27 voturi

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete.

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu.

Ceapa o curatam, o spalam si apoi o tocam marunt.

Intr-o oala mare punem la incalzit uleiul, apoi calim putin ceapa, morcovul si ardeiul, pina se inmoaie si lasa o culoare frumoasa, portocalie.

Separat punem la fiert jintuiala, dar trebuie sa avem grija pentru ca ea se va umfla, cand fierbe.

Adaugam apa doar atat cat sa poata fierbe legumele, apoi adaugam cartofii si asezonam.

Intr-un bol amestecam cele doua galbenusuri cu o parte din smantana, apoi adaugam toata smantana si 1-2 polonice de ciorba, omogenizam, dupa care rasturnam compozitia in ciorba, amestecam si adaugam si jintuiala fiarta.

Adaugam si leusteanul verde si lasam sa dea cateva clocote.Asezonam daca este cazul.

Presaram deasupra patrunjel verde tocat si putem servi minunatia de ciorba satioasa, alaturi de un ardei iute.

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca - ciorba moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Firuta , 15 iunie 2020

    Foarte gustoasă!

  • Sidonia Toncean , 05 august 2016

    JINTUIÁLĂ, jintuieli, s. f. Jintuire. ♦ (Concr.) Zer gras stors din caș; zer rămas de la urdă

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 august 2016

    Lara JINTUIÁLĂ, jintuieli, s. f. Jintuire. ♦ (Concr.) Zer gras stors din caș; zer rămas de la urdă

    • Lara , 06 iulie 2016

      ce este jintuiala?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

27 voturi

Ingrediente

  • Sărbuşca este o ciorbă care se face prin zona Moldovei
  • în care apa este înlocuită cu jintuiala (zăr de brânză de oaie).
  • 5-6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 arei gras rosu
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml smantana
  • 2 l jintuiala
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei aromatizat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Firuta

Foarte gustoasă!

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de pui