Mincarea asta imi aduce aminte de mare, de concediile de pe litoral.
Cind treceai pe linga o terasa unde se serveau guvizi prajiti,te apuca instantaneu un lesin la stomac.
Am luat 1 kg de sardina proaspata, micuta, am curatat bine, bine, am sarat si condimentat si am lasat asa pret de vreo 2 ore, dupa care am dat pestele printr-un strat de faina alba.
Afara, pe soba, am incins uleiul intr-o tigaie si cind sfiriia bine, am pus la pestele prajit. Focul trebuie sa fie destul de iute.
Dupa ce s-a facut, am scos pestele pe prosoape de hirtie.
La final, dupa ce am prajit totul, am aruncat uleiul vechi, am curatat tigaia si am pus alt ulei si l-am incins. Atunci am pus inca o data tot pestele prajit in uleiul incins si l-am mai lasat citeva minute dupa care l-am scos definitiv pe prosoape de hirtie. Astfel preparat, este foarte, foarte crocant.
Cu mamaliga si mujdei alaturi, ai parte de o delicatesa!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii