Sardine in saor - mancare venetiana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sardine in saor - mancare venetiana

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • * 400 gr de sardine proaspete
  • * 50 gr de stafide
  • * 50 gr de simburi de pin
  • * 300 gr di ceapa alba
  • * 2 linguri de ulei masline
  • * ulei de prajit
  • * 300 ml otet de vin
  • * faina
  • * citeva boabe de piper negru
  • * 1/2 pahar vin alb
  • * 3 cuisoare
  • * sare

Mod de preparare

Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta.

Intr-o cescuta puneti la inmuiat stafidele, spalate cu apa calda, cu vinul alb.

Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si frigeti ceapa taiata solzisori pina cind devine transparenta. Adaugati otetul, boabele de piper si cuisoarele si lasati citeva minute sa fiarba.

Dati pestele prin faina si in alta tigaie puneti uleiul de prajit si frigeti sardinele pe ambele parti.

Puneti-le pe o hartie absorbanta si sarati-le.

Intr-un vas destul de inalt incepeti sa creati straturi de sardine si ceapa in acest mod: primul strat este de sardine, apoi presarati semintele de pin si stafidele dupa care adaugati ceapa fara zeama. Faceti un alt strat de sardine, seminte de pin si stafide si iar ceapa. Continuati in acest mod pina terminati sardinele. Ultimul strat trebuie sa fie de ceapa. La sfarsit adaugati zeama ramasa de la sosul de ceapa.

Lasati sa se raceasca bine apoi acoperiti cu o folie de aluminiu si bagati la frigider pina a doua zi.

Sardinele sunt foarte bune dupa doua zile dar pot fi consumate si dupa 24 ore. Se consuma reci.

Se serveste cu vin alb sec foarte rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise