Punem sare peste sardine si dupa 5 min. le dam prin faina de grau si prajim in 6-8 ling ulei de masline. Cand sardinele sunt gata rumenite pe ambele parti le punem pe o farfurie cu un servetel de bucatarie la scurs de surplusul de ulei. Punem o cratita cu restul de ulei la incins, punem usturoiul picat marunt impreuna cu rondele de morcov si calim 2 min pana se imoaie putin dupa care adaugam 50ml de apa fierbinte si nautul fiert. Lasam sa fiarba la foc moderat cu capacul pus timp de cca 10min. Luam cratita de pe foc punem piper macinat si potrivim de sare. Se acompaniaza nautul si sardinele alaturi de doua jumatati de ou cu piper macinat deasupra lor si o salata verde temperata cu ulei de masline, otet si sare. Este o reteta simpla ce se serveste uneori in casele portughezilor. Se poate servi cu un vin demidulce alb(rece) sau bere. Va urez pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii