1. Se pregatesc foile de varza pt sarmale, se toaca restul de varza ramasa fideluta.
2. Toata carnea se toaca cu sita cea mai deasa, se adauga mirodeniile ( sare, piper, cimbru si oregano ) toate dupa gust. Carnea gata condimentata se lasa la frigider 1 zi.
3. Se inabusa orezul cu ceapa cu putina sare pana cand incepe orezul sa se umfle usor, se da la rece, dupa care se amesteca cu carnea la care se adauga si oul, dupa care se pregatesc sarmalele.
4. O oala cu peretii grosi se tapeteaza cu feliile de bacon.Pe fundul oalei se pun felii subtiri de bacon cu varza tocata.
5. Dupa ce s-a asezat primul strat de sarmale se pune in mijloc ciolanul, dupa care se pun sarmalele de jur imprejur alternand cu varza si mirodenii ( cimbru si piper ).
6. La final se pune pe deasupra un amestec de zeama de varza cu bulion.
7. Se lasa la foc mic pe aragaz cca 3 - 4 h dupa care se baga la cuptor 1h la foc moderat.
Se servesc cu smantana si mamaliga.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii