autor:

Vladi

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

Autor: Vladi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vladi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru 15 porti:, , - 500g pulpa de manzat,, - 500g spata porc,, - 500g fleica porc,, - 300g bacon ( kaiser feliat subtire ), - 500g ciolan porc afumat, - 500g ceapa tocata marunt, - 50g orez, - 2 linguri oregano uscat maruntit, - cimbru uscat maruntit,, - 3,5 kg varza murata ( de Buzau ), - 1,5l zeama de varza murata,, - 3 linguri de sos tomat, - 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 5h

5 voturi

Mod de preparare

1. Se pregatesc foile de varza pt sarmale, se toaca restul de varza ramasa fideluta.
2. Toata carnea se toaca cu sita cea mai deasa, se adauga mirodeniile ( sare, piper, cimbru si oregano ) toate dupa gust. Carnea gata condimentata se lasa la frigider 1 zi.
3. Se inabusa orezul cu ceapa cu putina sare pana cand incepe orezul sa se umfle usor, se da la rece, dupa care se amesteca cu carnea la care se adauga si oul, dupa care se pregatesc sarmalele.
4. O oala cu peretii grosi se tapeteaza cu feliile de bacon.Pe fundul oalei se pun felii subtiri de bacon cu varza tocata.
5. Dupa ce s-a asezat primul strat de sarmale se pune in mijloc ciolanul, dupa care se pun sarmalele de jur imprejur alternand cu varza si mirodenii ( cimbru si piper ).
6. La final se pune pe deasupra un amestec de zeama de varza cu bulion.
7. Se lasa la foc mic pe aragaz cca 3 - 4 h dupa care se baga la cuptor 1h la foc moderat.

Se servesc cu smantana si mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

    Arata minunat sarmalutele astea ! si cat de bune tre sa fieeeeeee. Felicitari ! *****

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2010

    Bune tare sarmalutele tale !!! Crezi tu ca numai la Buzau este varza murata buna..... Bine ai venit la noi ! Te asteptam si cu alte bunatati !

Dificultate

Medie

Timp

5h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 15 porti:
  • - 500g pulpa de manzat,
  • - 500g spata porc,
  • - 500g fleica porc,
  • - 300g bacon ( kaiser feliat subtire )
  • - 500g ciolan porc afumat
  • - 500g ceapa tocata marunt
  • - 50g orez
  • - 2 linguri oregano uscat maruntit
  • - cimbru uscat maruntit,
  • - 3,5 kg varza murata ( de Buzau )
  • - 1,5l zeama de varza murata,
  • - 3 linguri de sos tomat
  • - 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Vladi
Omleta pe pat de bacon cu parmezan

Omleta pe pat de bacon cu parmezan

1. Se bat ouale si se pune sare, piper, verdeturile de provence si o lingura de parmezan proaspat

4 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
File de somon cu piure de telina

File de somon cu piure de telina

1. Carnea se lasa la scurs si se inveleste cu proasaope de hartie. 2. Telina si morcovul se toaca

4 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Pui gorgonzola cu ciuperci

Pui gorgonzola cu ciuperci

1. Intr-un wok se pun ciupercile taiate pestisor cu putina sare. Se lasa cca. 10 minute la foc mediu,

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Arata minunat sarmalutele astea ! si cat de bune tre sa fieeeeeee. Felicitari ! *****

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti la cuptor