Sarmale cu ciolan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu ciolan

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 varza (1,5-2 kg)
  • 1000 gr carne tocata de porc
  • 1,5-2 kg ciolan afumat dezosat
  • marar, cimbru
  • 150 ml bulion, rosii proaspete sau congelate
  • sare, piper
  • 350 gr orez
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite vegeta
  • 1 lingurita piper
  • 2 cepe medii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia

Mod de preparare

Varza proaspata se opareste intreaga in apa in care se pune putin otet, pana frunzele se inmoaie ca sa poata fi rulate. Se desfac apoi frunzele de pe capatana si se curata in zona cotorului.

Umplutura se face cu carne tocata. Se caleste ceapa data pe razatoarea mica in 2 linguri de ulei pana se inmoaie, se ia de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita boia.

Intr-un vas mare se amesteca toate ingredientele pentru umplutura, inclusiv ceapa calita de mai sus, patrunjelul tocat marunt si 100 ml bulion.

Pe fundul unei oalei se face un „pat” din marar si cimbru (vezi foto) si cotoarele de varza. Se umplu sarmalele folosind cate o frunza de varza si o lingura de umplutura. Se aseza sarmalutele in oala, unele peste altele alternand cu ciolanul dezosat si varza taiata.

Intr-o oala se incalzeste o compozitie formata din 500 ml apa amestecata bulionul si o lingura sare (vegeta) care se toarna apoi peste sarmalute pana acestea suntacoperite.

Se fierb pe foc domol cu capac circa 90 minute. Se verifica o sarmaluta pentru a fi siguri ca sunt fierte inainte de a stinge focul.

Se servesc calde cu smantana!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise