Sarmale cu orez si cimbru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu orez si cimbru

Ingrediente

  • -o cana mare plina cu orez
  • -3 linguri cu bulion sau pasta de tomate
  • -foi de dafin
  • -un morcov dat pe razatoare
  • -o ceapa tocata
  • -cimbru (o mana plina!)
  • -varza acra
  • -piper
  • -sare
  • -carnati de casa (de oaie, in intestine naturale) -optional

Mod de preparare

Se calesc toate ingredientele cu o cescuta de ulei, vreo 2, 3 minute, ca sa se dezvolte putin aromele. Se impacheteaza in foi de varza, se aseaza in straturi intr-o cratita, se intercaleaza legume si carnati de casa , se toarna putin bulion, se pun firicele de marar ,se umple cratita cu apa.Se acopera cu o farfurie,se pune la foc mare pana da in primul clocot, apoi se muta pe cel mic.

Dupa o ora, mutati cratita in cuptor, sus, si mai lasati la foc mic 30-40 minute.Aveti grija sa fie un capac pe ea pentru ca bulionul si mararul de deasupra se pot arde.Eventual, pentru crusta aceea minunata , luati capacul cu 10 minute inainte de a opri focul.Trebuie sa ma credeti, au iesit exceptionale!Orezul s-a legat atat de bine cu cimbrul si legumele, incat boabele erau aproape lipicioase(asta pentru ca le calisem putin inainte).Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise