Sarmale cu varza dulce si afumatura

Timp pregatire
225 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu varza dulce si afumatura

Ingrediente

  • 1,5 kg varza proaspata
  • ½ lingurita sare de lamae
  • 1 bucata os afumat(eu am folosit de la jambon)
  • 600g carne tocata de porc
  • 2 cepe medii
  • 1 catel de usturoi
  • 75g orez
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • ½ lingurita piper negru
  • 1 praf de sare
  • 3 rosii medii
  • Cimbru proaspat
  • Marar proaspat
  • 2 foi de dafin
  • 500ml suc de rosii (facut in casa)

Mod de preparare

Osul afumat il punem in apa rece cu cateva ore inainte de prepararea sarmalelor si schimbam apa de 2-3 ori, pentru a-si elibera excesul de sare si fum. Eu l-am lasat de seara pana a doua zi.

In primul rand punem intr-o oala la fiert, 3L apa cu sarea de lamaie. Cand da in clocot, oparim varza si desprindem foile rand pe rand de pe capatana. Vor fi bune pt umplut, cand se vor inmuia si culoarea se va schimba din verde in galbui. Le scoatem cu o paleta si le lasam la scurs si la racit.

Intr-un castron punem carnea macinata, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit,orezul, sare, piper, boia si cateva frunzulite de marar si cimbru tocate marunt. Omogenizam totul bine.

Taiem cotorul gros la foile de varza si adaugam in fiecare cate o lingura de umplutura, formand sarmalele.

Intr-o oala incapatoare, cu capac si care rezista in cuptor, punem cateva ramuri de cimbru, marar, dafin si oasele de afumatura. Apoi asezam sarmalele rand pe rand pana le terminam. Deasupra taiem rosiile in felii si acoperim totul cu foi intregi de varza. Mai punem cateva crengute de marar si cimbru, adaugam apa fierbinte peste ele si le dam la cuptorul dinainte incalzit. Lasam timp de 60’ sa fiarba la foc mare, apoi micsoram flacara si lasam sa fiarba in continuare. Dupa inca 90’, scoatem oala din cuptor si turnam deasupra sucul de rosii si mai lasam la fiert (tot in cuptor) inca 30’.

Sarmalele se servesc calde, simple sau cu smantana sau iaurt deasupra.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise